Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2013 0:30:54

Slovo k volbám

Slovo k volbám

Změňme politickou mapu ČR!

Takto zní název prvního článku Haló novin z pondělí 7.10.2013, kde popisuje neznámý autor sobotní akci KSČM na pražském Výstavišti věnovanou právě tomuto levicového deníku - Slavnost Haló novin. Kromě tohoto obsáhlého článku představujícího sociálně demokratický program KSČM si mohl mohl čtenář přečíst hlavní rozhovor dne s Miroslavem Vlašínem, předsedou Jihomoravského krajského výboru KSČM, který například nedávno na zasedání KV prohlásil větu "Když chcete, abych odstoupil, tak navrhněte moji demisi", neznaje ve své funkci to, že demisi musí navrhnout on sám.

V sobotu 5.10.2013 se v Praze uskutečnilo 8. zasedání Ústředního výboru Komunistické strany Československa na kterém byla odhlasována možná podpora některých kandidátů KSČM, pokud si k naší podpoře najdou cestu. V našem kraji se stalo. O podporu mne požádala ústy senátorky Marty Bayerové kandidátka KSČM v Jihomoravském kraji Zuzka Bebarová-Rujbrová. Tuto podporu dostala a nejen ústní, členové a sympatizanti KSČ mnou oslovení, roznášejí v pěti okresech našeho kraje materiály doporučující udělení preferenčního hlasu právě Zuzce Bebarové-Rujbrové. Průnik zájmů jsem našel i s kandidátem Martinem Říhou, který stejně tak dostává podporu mou i jihomoravské KSČ. Po konci zasedání navštívil členy ústředních volených orgánů velvyslanec KLDR v České republice, soudruh Ri Kwang-il. Soudruh velvyslanec mluvil o aktuálním vývoji v KLDR o dostavění železnice pro transport z korejského poloostrova do Evropy, která zkrátí dobu transportu na třetinu i o mezinárodních vztazích. Připomněl také širokou historii spolupráce Korejské strany práce a KSČ.
Zároveň se zasedáním ÚV KSČ se konala zmíněná slavnost Haló novin na kterou jsem z časových důvodů nepřišel, dobře tak. Po skončení zasedání ÚV KSČ jsem se setkal se soudruhy ze Svazu mladých komunistů Československa - Komunistického svazu mládeže, ti mne informovali o skandálním chování členů KSČM, kteří si neodpustili různé urážky u stánku naší organizace, který byl na této akci naštěstí pod slovní záštitou soudružky Marty Bayerové, ta zastává názor, že pluralita názorů na principiální levici má být zachována. 

Opravdu jsem raději seděl s velvyslancem KLDR, kterému jde o ochranu a životní úroveň občanů své země, než s antikomunisty v KSČM. Tímto se v Haló novinách nepochlubili. Ve společensko-politické příloze raději otisky také již zmíněný rozhovor s Miroslavem Vlašínem, který žádal po voličích protestní hlasy, tedy hlasy lidí, kteří chtějí volit nejmenší zlo dle jejich spontánního pocitu bez toho, aby znali program strany. O pár řádků dříve ale panu redaktorovi odpovídá, že by měl být reálný program celé levice pro lidi přijatelný a volitelný. Tady pan Vlašín doslova lže, jak když Kojzar tiskne. Pro lid je přijatelný prolidový program, který je zbaví od nadvlády kapitálu a dá všem lidem sociální jistoty, ne řeči o pouhé změně politické mapy. Pod panem Vlašínem se již na jihu Moravy kývá židle. Není divu, pan Vlašín je navlečen jako kašpárek na ruce ústředního výboru KSČM, není schopen obhájit rozhodnutí krajského výboru snad ani před sebou samým. A dříve jako předseda OV KSČM Znojmo si vynucoval porušování stanov, kdy chtěl rušit základní organizaci z vyloženě osobních antipatií a dlouhou dobu nerespektoval ani rozhodnutí revizních orgánů strany, které mu jeho snahy zatrhly. Jak správným komunistou je, ukázal také například při odhalování památníku Ludvíka Svobody v Hroznatíně kde velmi autoritářsky žádal členy SMKČ, aby složili vlajku Sovětského svazu, protože se to některým účastníkům nelíbí. Když neuspěl, vyhrožoval členům, jak si to s nimi vyřídí. Za jeho skandální chování se představitelům SMKČ omlouval sám předseda Klubu českého pohraničí, soudruh Janda.

Má úvodní slova, jak velmi sociálně demokratický program KSČM má, ukazuje článek vytištěný hned pod rozhovorem s panem Vlašínem. Zde paní Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM, píše, že KSČM nikdy nezradila své voliče, ale o pár řádků níže připouští podporu KSČM vládě ČSSD, pokud bude splněn program KSČM. Vážně si myslíte, že politikům ČSSD, kteří nás zaprodali NATO a EU jde o lidi? Nebuďme naivní. Úlevou byla sportovní rubrika, kde jsem mohl litovat jen prohry 1. SC Znojma s pražskou Spartou v osmifinále Poháru České pošty o jediný gól. Snad se podaří uspět v odvetě. Stejný úspěch přeji ve volbách komunistům na kandidátkách KSČM. Stačí jen číst, zamyslet se a před vložení volebního lístku do obálky kroužkovat.

Vojtěch Mišičák, člen ústředních volených orgánů KSČ
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama