Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2013 19:15:34

Brno si zaslouží poslance

Brno si zaslouží poslance

Článek s. Martina Říhy, kandidujícího s podporou KV KSČ Jihomoravského kraje do PS PČR, k předčasným volbám

Brno je druhým největším městem v naší republice. Každý den ho navštíví spoustu dojíždějících občanů kraje, kteří zde našli práci. Je mnoho problémů, které musí toto město řešit.

Nové rozpočtové určení daní krajskému městu odebralo nemalé prostředky, které chybí. Musí hledat prostředky na dopravní infrastrukturu, značně zchátralé inženýrské sítě, kulturu, sport, zdravotnictví a vzdělávání. Co na tom, že těchto služeb využívají spoluobčané, kteří sem dojíždějí.

Je třeba se zaměřit na získávání zdrojů, jak ze státního rozpočtu, tak ale třeba i dotačních programů z EU. V samotném Brně je mnoho ožehavých problémů k řešení.

Vážným problémem je např. nedokončený velký městský okruh a dlouhá léta řešení přesunu vlakového nádraží. Bez vyřešení dopravy se městu budou jen těžko hledat investoři, kteří by zde chtěli podnikat a tudíž zřizovat pracovní místa. Neskutečně dlouhé povolovací řízení a průtahy ze strany ekologů a účelově zřizovaných občanských sdružení prodlužují přípravy a realizaci těchto pro město strategických staveb. Toto vše bude nutno řešit na centrální úrovni legislativní cestou. Jak jsem zmiňoval již v dřívějších článcích, strategickou nejen pro město, ale i kraj je urychlená realizace R43 a R52, které jsou ale také blokovány různými žalobami.

V návaznosti na dopravu a na rozvoj města na jihu je nutno dobudovávat inženýrské sítě, ale je třeba rekonstruovat zastaralé již v centru. Dlouho se odkládá rekonstrukce v ulici Milady Horákové apod.

V návaznosti na rozvoj města si musím trochu přihřát polívčičku jako zahrádkář. Dlouhá léta jsou v Brně snahy developerů  k rušení zahrádkových osad v centru. Snaží se na základě připravovaného Územního plánu města dosáhnout na lukrativní pozemky pro své plány. Jako předseda Územního sdružení Českého zahrádkářského svazu tvrdím, že město by mělo být v rovnováze. Potřebuje zeleň, kterou na své náklady spravují zahrádkáři. Kdyby svoje úsilí napnuli k rozvoji města a ne k bezpracnému zisku, městu by prospěli více.

Zchátralá sportoviště ve městě bez pomoci z centra zřejmě nelze také rekonstruovat. Druhé největší město v České republice má dlouholetou sportovní tradici. Vyrostli zde vzorní reprezentanti. Proto si to zaslouží.

Je mnoho věcí k řešení na legislativní úrovni, a proto říkám, že Brno by mělo mít svého poslance KSČM. Věřím, že po dlouhých letech půstu tomu tak bude.

Martin ŘÍHA, kandidát na poslance za Jihomoravský kraj (KSČM)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama