ThDr. Kateřina Klasnová

Praha 1 a střední Čechy
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2013 14:17:21

Koncert pořádaný VV potěšil Pražany, výtěžek pomůže slabozrakým studentům

Koncert pořádaný VV potěšil Pražany, výtěžek pomůže slabozrakým studentům

Na svatého Štěpána odpoledne si přišli Pražané poslechnout do malostranského kostelíku Jana Křtitele koledy a barokní skladby v podání skupiny Ars Instrumentalis Pragensis.

Štěpánský koncert pořádaly Věci veřejné. "Vstupné je dobrovolné, výtěžek pomůže konzervatoři Jana Deyla," řekla v úvodním slově Kateřina Klasnová a popřála všem posluchačům šťastný nový rok.

Ačkoli doslova jarní počasí návštěvě koncertu příliš nepřálo, cestu do malostranského kostela Jana Křtitele Na Prádle si našly desítky Pražanů. Lidé se nadšeně zdravili zejména s Kateřinou Klasnovou. Dorazil však i bývalý předseda VV Vít Bárta či místostarostka za VV v Praze 5 Marie Ulrichová Hakenová. "Štěpánské koncerty Věcí veřejných jsou už dlouholetou tradicí, stejně jako to, že vybrané dobrovolné vstupné věnujeme na nějaký charitativní projekt. Letos volba padla na konzervatoř a střední školu Jana Deyla, kde vybraných 6 429 korun pomůže rozvoji ladičského oboru pro slabozraké studenty," přiblížila Kateřina Klasnová, zastupitelka VV v Praze 1, kde konzervatoř sídlí.

"Udělalo mi ohromnou radost, že kapela přednesla kromě koled a vánoční barokní hudby také skladby mého oblíbeného skladatele Jana D. Zelenky," dodala Klasnová. Volba to byla logická, právě Jan Dismas Zelenka totiž "vysloužil" sboru Ars Instrumentalis Pragensis, vedenému manžely Sequardtovými, prestižní hudební cenu v japonské Ósace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama