ThDr. Kateřina Klasnová

Praha 1 a střední Čechy
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2014 10:40:44

Toman nemá právo jmenovat Gaubeho do čela Lesů ČR

Toman nemá právo jmenovat Gaubeho do čela Lesů ČR

Kateřina Klasnová, exposlankyně VV, jež se dlouhodobě zajímá o dění v Lesích ČR, je znepokojena včerejším vyjádřením ministra zemědělství Miroslava Tomana ohledně postu generálního ředitele Lesů ČR.

"Už to, že vůbec uvažuje o případném jmenování Michala Gaubeho, jde proti všem jeho slibům, že napraví situaci v Lesích ČR," uvedla Klasnová.

"V srpnu mi pan Toman slíbil, že bude okamžitě řešit jak personální situaci v Lesích ČR - tedy změnu managementu a dozorčí rady - tak předražené zakázky, které jsou v řadě případů předmětem vyšetřování Policie ČR. Ministrovi Tomanovi jsem předala například údaje o platbách za externí právní služby, které jen za tři roky minulého volebního období činily půl miliardy korun. Stamiliony kasírovaly advokátní kanceláře Toman a Devátý a Jansta a Kostka," řekla Klasnová. "Za tyto a další tunely, například v oblasti IT,  je plně odpovědný i současný pověřený generální ředitel Michal Gaube, který působil do doby rezignace Svatopluka Sýkory jako ekonomický ředitel. Tento člověk tedy nemůže být garantem potřebných změn v hospodaření státního podniku," doplnila Klasnová.

Proto naprosto odmítá včerejší vyjádření Miroslava Tomana, že uvažuje o jmenování Michala Gaubeho generálním ředitelem, a to na základě doporučení výběrové komise. "Jsem přesvědčena, že když ministr Toman nekonal okamžitě po vzniku Rusnokovy vlády, nyní už by měl veškeré personální změny nechat na novém ministru zemědělství, vzešlém z řádných voleb. A doufám, že Marian Jurečka, vzhledem k tomu, jak ostře v minulosti kritizoval Lesy ČR včetně vedení exředitele Svatopluka Sýkory a vedením pověřeného Gaubeho, zadá nové výběrové řízení a na jeho základě dosadí ideálně nezávislého odborníka s lesnickým vzděláním," dodala Klasnová. Věci veřejné budou podle Klasnové interpelovat situaci okolo Lesů ČR ve sněmovně, a to prostřednictvím poslankyně Olgy Havlové.

Lesy ČR jsou bez generálního ředitele již od listopadu 2012, kdy z funkce odstoupil Svatopluk Sýkora.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama