Mgr. Jana Volfová

předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2014 19:52:02

Miloši, nezatahuj nás do nesmyslného projektu!

Miloši, nezatahuj nás do nesmyslného projektu!

Česká Suverenita považuje za nutné reagovat na výroky prezidenta České republiky, které pronesl v pořadu Hydepark na ČT dne 12. 2. 2014.

Jeho konstatování, že je pro přistoupení k Fiskálnímu paktu Evropské unie a s určitými výhradami i pro zavedení EURA, považujeme za zcela chybné.

Česká Suverenita rovněž nesouhlasí s vyjádřením prezidenta k nedávné intervenci ČNB. Česká Suverenita se obává, že přenesení dalších pravomocí na Evropskou centrální banku, povede k dalšímu omezení suverenity České republiky ve fiskální oblasti. Je pak zcela nepochopitelné, že takový závažný krok obhajuje nejvyšší představitel českého státu. Tím také podpořil úsilí současné vládní koalice, která signalizuje, že bude usilovat o brzký vstup do Eurozony. To by si měli uvědomit voliči při volbách do Evropského Parlamentu. Problémy v Eurozoně jsou dostatečně známé. V podmínkách České republiky by to za současné ekonomické situace znamenalo další zbídačení širokých vrstev obyvatelstva.

Česká republika již jednou společně s Velkou Británií fiskální pakt odmítla, protože pod rouškou tzv. rozpočtové odpovědnosti se skrývá diktát Bruselu. Vstup do fiskálního paktu je tak závažným krokem, který by výrazně dopadl na současné i budoucí generace, že takové rozhodnutí by mělo být jednoznačně v rukách občanů, tedy mělo by o něm být rozhodnuto v referendu. Česká Suverenita opět varuje. Tato otázka není na pořadu dne. Česká Suverenita se nestaví proti evropské integraci, ale za zcela jiných podmínek. Omezování státní suverenity a přenášení pravomocí v tak zásadních otázkách do Bruselu je pro nás zcela nepřijatelné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama