Mgr. Olga Sedláčková, MBA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2014 14:20:44

Nobelova cena za mír pro Evropskou unii – 2 roky poté.

Nobelova cena za mír pro Evropskou unii – 2 roky poté.

V prosinci roku 2012 tři představitelé členských zemí EU převzali v Oslu Nobelovu cenu za mír. Nobelova cena za mír byla EU udělena za “šedesát let práce v oblasti prosazování míru, spolupráce a budování demokracie a za podporu lidských práv.

               V prosinci roku 2012 tři představitelé členských zemí EU převzali v Oslu Nobelovu cenu za mír. Nobelova cena za mír byla Evropské Unii udělena za “šedesát let práce v oblasti prosazování míru, spolupráce a budování demokracie a za podporu lidských práv”.  President Nobelova výboru Thorbjoern Jagland při předávání cen řekl:  “tato Nobelova cena byla udělena za roli EU při transformaci Evropy ze světadílu válek na světadíl míru,  což je věc, kterou nemůžeme nikdy považovat za samozřejmost, je to věc,  o kterou musíme usilovat doslova každý den”.  Tehdy toto prohlášení vyvolalo u některých představitelů veřejného života negativní reakce, protože EU právě zažívala svoji nejhlubší krizi a vztahy mezi některými členskými státy byly poněkud napjaté. Ale 2 roky poté je jasné, že jeho slova byla naprosto prorocká.

Dnes s odstupem 2 let se totiž ukazuje, že mír na “kontinentu Evropa”  opravdu nemusí být samozřejmost a je to skutečně něco, o co musíme usilovat doslova každý den. A já si i 2 roky poté pevně stojím za tím, co jsem k této události napsala 12. 10. 2012 na PL:  

            “Svět Evropskou unii vnímá jako významný a důležitý projekt jak pro Evropu, tak pro celý svět. Evropská unie je důležitý projekt i pro Českou republiku. Naše členství v Unii nám pomohlo i k rychlejšímu návratu mezi demokratické země a v posledních letech nám přináší i významné finanční prostředky, které do České republiky plynou ve formě dotací z EU fondů.  Doufám, že v následujících letech jako plnohodnotná členská země EU budeme umět daleko lépe využívat nejen finanční prostředky, které do České republiky přicházejí, ale budeme daleko lépe využívat i možnosti výměny zkušeností se zeměmi jako je např. Švédsko, Dánsko, Německo, Holandsko, Velká Británie a další. Osobně si přeji, aby Česká republika byla plnohodnotný a respektovaný člen společenství, které se jmenuje Evropská unie“.

           

Dnes, 2 roky poté,  kandiduji do Evropského parlamentu a můžete mi věřit, že občany České republiky v Evropském parlamentu budu zastupovat tak, aby i nadále platilo, že EU „pracuje na prosazování míru, spolupráce a budování demokracie a na podpoře lidských práv”.  A to mi skutečně můžete věřit, protože tohle i já osobně považuji pro budoucnost Evropy za tu nejdůležitejší hodnotu.

Olga Sedláčková

kandidátka do Evropského parlamentu č. 2, SNK ED

Pro více informací přejděte na:

www.snked.cz

http://www.snked.cz/mgr.-olga-sedlackova-mba.html

SNK Evropští demokraté podporují hlubší integraci České republiky do Evropské unie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama