Ing Roman Škrabánek

  • Úsvit
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2014 18:51:21

Amazon v Brně? Politici se hádají, místo aby snížili nezaměstnanost

Amazon v Brně? Politici se hádají, místo aby snížili nezaměstnanost

Celý příběh okolo Amazonu začíná připomínat „never ending story“ bez šťastného konce.

Jak již je dneska známo, Amazon – jeden z největších internetových obchodů na světě měl zájem expandovat na českém trhu. Nejednalo se konkrétně o spuštění služeb pro české zákazníky, ale o výstavbu distribučních skladů u Brna. Na začátku procesu to vypadlo velmi příznivě.

Amazon měl v plánu zainvestovat v hodnotě 2,7 mld. korun a chtěl vytvořit přes tisíc pracovních míst, což pro Jihomoravský region není zanedbatelné. Jenže, jak už to tak bývá na českém politickém spektru, ne vždy jde všem o ekonomickou prosperitu a snížení nezaměstnanosti, ale spíše o politické handrkování.

Výsledek? Prozatím žádný…

Názorové rozepře brněnských zastupitelů a radních vedly akorát k tomu, že nejenže Brno ve svém zhruba 11 mld. rozpočtu na rok 2014 může přijít o 300 mil. korun. Ale co je na celé věci nejhorší, je fakt, že ztrácí příležitost snížit nezaměstnanost o 1500 pracovních míst.

Mimo jiné vláda v pondělí schválila usnesení, které brněnským zastupitelům umožňuje změnit územní plán a otevřít tím prostor v průmyslové zóně. Celá záležitost je nyní plně v rukou brněnských zastupitelů.

Teď jenom doufám, že brněnští politikové vezmou „rozum do hrsti“ a celou záležitost okolo Amazonu vyřeší ku prospěchu všech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama