Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2014 10:52:01

Milionové podnikání za peníze nás všech!

Milionové podnikání za peníze nás všech!

Není nic jednoduššího než založit podnikání na bázi státních dotací z peněz daňových poplatníků. To se to potom musí krásně podnikat.

Řeč je o sportovním podnikání společnosti Česká sportovní a.s. a dalších podobných pijavic přisátých na peníze nás daňových poplatníků. Když sedí kamarádi na těch správných židlích, tak i sport může být krásný byznys.

Jak jinak si vysvětlit počínání Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy při rozdávání stamilionových dotací na investice do sportovišť, při kterých ministerstvo rozdělí 820 milionů korun. Pan Chládek (ČSSD) měl při svém nástupu do ministerského křesla plno velkohubých prohlášení, že se musí dotace do sportu co nejvíce ztransparentnit, ale jak už to s takovými politickými prohlášeními bývá, skutek utekl.

Tak třeba již zmíněná Česká sportovní a.s. získala ve prospěch svých tenisových klubů Sparta Praha a Prostějov 36,5 milionů korun navzdory k tomu, že z jiného balíku peněz MŠMT vyinkasovala stejná společnost před nedávnem na pořádání atletické Zlaté tretry, či různé tenisové akce dalších 28,5 milionů korun. Navíc oficiálními sponzory této společnosti jsou státní firmy Lesy ČR a České dráhy, které podle mého názoru na své monopoly reklamu ani nepotřebují.

Návrh dotací projednala minulý týden Národní rada pro sport, kterou při svém úřadu ministr Chládek zřídil, a to jednání neproběhlo zcela idylicky. Dva poslanci, kteří jsou členy rady, se hlasování o návrhu raději zdrželi. Předseda sněmovního podvýboru pro sport Jiří Holeček (ANO) k tomu řekl: „Celý ten návrh nám dali k dispozici pouhý den dopředu, těch 21 stránek excelových tabulek popsaných drobným písmem se ani nedalo řádně prostudovat, proto jsem se zdržel.“

Co k tomu závěrem říci? Jako předseda Tělovýchovné jednoty ve své rodné obci jsem pro, aby do sportu chodily státní dotace pro nezisková občanská sdružení, ale aby na tom někdo stavěl byznys, je odporné. Dle mého názoru je to rozkrádání peněz daňových poplatníků v přímém přenosu na bázi politiky oligarchie a musíme to do budoucna změnit.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama