ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2014 9:11:56

V Kanadě budeme jednat o systému podpor farmářů

V Kanadě budeme jednat o systému podpor farmářů

Diskutovat se bude i o kontrole produkce vybraných komodit.

V minulých dnech některá česká média naprosto zavádějícím způsobem informovala o obsahu chystané cesty členů Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu Senátu PČR do Kanady. Tato cesta se uskuteční v termínu od 26. 5. 2014. Jsem členem delegace a autorem témat týkajících se zemědělství, o kterých budeme s kanadskou stranou jednat. Žádný z novinářů, kteří uveřejnili tendenční reportáž, mne ale v této věci nekontaktoval. Dovoluji si proto uvést následující skutečnosti.

V Kanadě budeme jednat o několika okruzích témat, a to:

Systém podpor farmářům (Zacílení podpor na jednotlivé komodity a tendence vývoje; recipročně seznámíme s vývojem v EU).

Systém kontrolované produkce vybraných komodit (Kvóty na produkci; Monopol Canadian Wheat Board na prodej pšenice a ječmene).

Řízení rizik (Tvorba finančních zdrojů do fondu řízení rizik; Pravidla jeho užití)
Geneticky modifikované organismy.

Možnost mezivládní dohody o výměně výzkumných informací (Možnosti vidíme především v oblasti geneticko-šlechtitelského výzkumu; výměna genofondů, sběrové expedice pro získávání nových genofondových položek; společné projekty na tvorbu nových genetických materiálů; Další možnosti mohou být v oblasti technologického výzkumu)

O těchto tématech budeme jednat se zástupci kanadského ministerstva zemědělství a potravin, dále s představiteli tamního senátního Výboru pro zemědělství a lesnictví. Naplánováno je jednání s vedením kanadského Senátu, konkrétně předsedou Noelem A. Kinsellyem. Setkáme se také například s bývalým premiérem Quebeku a hlavním vyjednávačem CETA Pierrem M. Johnsonem. Připraveno je i setkání s českými krajany a na půdě kanadského Senátu také jednání, jejichž tématem bude problematika dopravy.

Nemohu a ani nechci mluvit za ostatní kolegy, ale osobně tuto cestu považuji za pracovní.  

Ing. Jan Veleba, senátor,
 čestný prezident Agrární komory ČR
a předseda Strany Práv Občanů

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama