ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2014 19:47:14

V táborské nemocnici otevřeli pavilon chirurgických oborů za 44 milionů korun

V táborské nemocnici otevřeli pavilon chirurgických oborů za 44 milionů korun

Slavnostní zahájení provozu západního křídla pavilonu chirurgických oborů v Nemocnici Tábor, a.s., se uskutečnilo v úterý 27. května 2014.

„Cílem rekonstrukce bylo především změnit stav poslední části lůžkových kapacit nemocnice, kde byly ještě pacientské pokoje a zázemí oddělení podle dispozic ze čtyřicátých let minulého století,“ uvedl ředitel táborské nemocnice Ivo Houška.Celkové náklady činily zhruba 44 milionů korun. Jihočeský kraj, jako jediný akcionář Nemocnice Tábor, a.s., přispěl na tuto akci 5 miliony, zbytek hradila nemocnice ze svých prostředků.„Nemocnice touto rekonstrukcí získala pro své pacienty operačních oborů v přízemí prostor pro odborné ambulance, a to oční, urologické, ORL vč. audiokomory, stomickou poradnu a ambulanci bolesti,“ dodal Houška.Počítá se s tím, že v nových odborných ambulancích lékaři provedou kolem 37 tisíc vyšetření a na zrekonstruovaných lůžkách bude hospitalizováno asi 4,2 tisíce pacientů.Hejtman Jiří Zimola označil otevření západního křídla pavilonu chirurgických oborů za skvělou zprávu pro pacienty, lékaře i personál. „Podtrhuje to skutečnost, že kvalita jihočeských nemocnic pravidelně stoupá a tím pádem mohou nabízet i větší komfort služeb,“ zdůraznil.Jeho první náměstkyně Ivana Stráská přičítá neustále se zlepšující stav nejen táborské, ale i dalších nemocnic v kraji, jejich vzájemné kolegialitě. „Z nemocnic, coby z počátku jednotlivých solitérů – osamělých hráčů, se stává kvalitní tým v podobě spolupracujících a vzájemně se doplňujících jihočeských nemocnic. Což se například projevuje při vyjednávání se zdravotními pojišťovnami, při investicích i při plánování léčebné péče,“ vysvětlila zdroj úspěchu jihočeského zdravotnictví.Houška pak na závěr zaslal velké poděkování pacientům i zaměstnancům nemocnice za jejich trpělivost, neboť veškeré práce během rekonstrukce byly prováděny za provozu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama