Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2010 16:50:00

Kdo je vlastně politickým partnerem ČSSD?

Kdo je vlastně politickým partnerem ČSSD?

ČSSD buď zamíří do středu, nebo bude zásadní alternativou vůči neoliberalismu.

Místopředseda Strany evropských socialistů (PES) a kandidát sociální demokracie pro podzimní volby do Senátu Vladimír Špidla, byl jedním z účastníků semináře s názvem "ČSSD po parlamentních volbách 2010".

Tento seminář uspořádala Masarykova demokratická akademie ve Steinerově sále Lidového domu a zúčastnila se ho řada odborníků, analytiků a politologů, kteří diskutovali o příčinách posledních volebních výsledků sociálnědemokratických stran v Evropě. Jedním z dalších témat byla také chystaná modernizace České strany sociálně demokratické.

V části semináře, která se věnovala modernizaci ČSSD vystoupil Vladimír Špidla, který i z pozice bývalého eurokomisaře pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti hovořil o tom, že se po volbách sociální demokracie dostala do izolace ve společnosti a je nutné, aby se strana rozhodla, jestli v izolaci zůstane a nebo ne. S tím souvisí i ostatní otázky, které seminář prezentoval. Jedna z nich byla, zda posunout politiku ČSSD do politického středu nebo být zásadní alternativou vůči neoliberalismu. S tím pak souvisí i přirozená otázka, kdo je politickým partnerem ČSSD?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama