ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2014 11:52:28

HORa2014 - Bude snad v Týně nad Vltavou církev provozovat technické služby?

HORa2014 - Bude snad v Týně nad Vltavou církev provozovat technické služby?

Radní Týna nad Vltavou vymění s církví zanedbanou hasičskou zbrojnici na malém pozemku za mnohem větší pozemky s budovami v areálu technických služeb.

 Občanské sdružení Tejňáci považuje směnu v rámci tzv. církevních restitucí za jeden z příkladů nadstandardního vlivu zástupců KDU ČSL na zdejší radnici.

 „Značně zanedbanou budovu hasičské zbrojnice zčásti využívali místní skauti a mladí včelaři, hasiči se totiž v minulosti odstěhovali do nového areálu. Radní schválili, aby ji město vyměnilo za pět stavebních pozemků o zhruba třikrát větší výměře s garážemi, budovami technického zázemí a kancelářemi v areálu technických služeb. Všechny budovy jsou v provozuschopném stavu a jsou využívány společností Rumpold – T, která zabezpečuje pro město provoz bývalých technických služeb. Kromě toho město zřídí ve prospěch Arcibiskupství pražského věcné břemeno právo vstupu a vjezdu na další svůj uzavřený pozemek,“ upozorňuje Jaroslav Bezpalec předseda občanského sdružení Tejňáci.

 Podle jeho slov za velkorysostí radnice vůči církvi může stát vliv zástupců KDU-ČSL nejen v zastupitelstvu a radě města, ale i na rozhodujících vedoucích postech městského úřadu nebo společností s majetkovou účastí města. „Nelze přehlédnout okolnosti, že ve společnosti Rumpold - T, kde město vlastní padesátiprocentní podíl  je ředitelem bývalý radní a současný vlivný člen KDU- ČSL, v areálu najdeme rovněž  sídlo Vltavotýnské teplárenské společnosti, kde je majoritním vlastníkem město a jejímž ředitelem je současný zastupitel a radní města za KDU ČSL. A aby toho nebylo málo, vedoucím Odboru hospodářské správy a školství, který připravuje veškeré majetkové záležitosti, je také zástupce této politické strany, která má v našem městě poměrně silné postavení,“ uzavírá předseda Tejňáků s tím, že bude zajímavé sledovat další vývoj. „Uvidíme, zdali týnským občanům budou v budoucnosti vyvážet popelnice, sekat trávu a odklízet sníh zástupci pražského arcibiskupství, či za touto směnou bude jiná kulišárna,“ poznamenává.

 O budovu bývalé hasičské zbrojnice požádalo Arcibiskupství pražské v rámci tzv. církevních restitucí a na počátku července bylo u Katastrálního úřadu v Českých Budějovicích založeno řízení o převodu této budovy ze státu na Arcibiskupství pražské. Těsně předtím Rada Města Týna nad Vltavou schválila záměr směny nemovitostí mezi městem a církví. 


Arcibiskupství pražské převede do vlastnictví města Týna nad Vltavou pozemek st. 211/2 o výměře 272 m2 – zastavěná plocha a nádvoří, součástí pozemku je stavba občanské vybavenosti, objekt bývalé hasičské zbrojnice. Město Týn nad Vltavou převede do vlastnictví Arcibiskupství pražského celkem pět stavebních parcel v areálu technických služeb o celkové výměře 662 m2, jedná se o zastavěnou plochu a nádvoří a zřídí věcné břemeno ve prospěch Arcibiskupství pražského.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama