Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2014 17:15:54

Jednou z veřejných služeb je i péče o životní prostředí spoluobčanů

Jednou z veřejných služeb je i péče o životní prostředí spoluobčanů

Člověk se nestačí divit, jak někteří politici před komunálními volbami procitli a zásobují nás přehršlem návrhů, jak zlepšit život občanům města Uherské Hradiště. Kdyby občané města neviděli jaká že je to každodenní péče o veřejné prostory, pak by sn

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Osobně se shodnu na tom, že každý, nejen malý veřejný prostor utváří životní prostředí každého občana města. A nejde přitom pouze o chátrající či nevhodné lavičky, nedostatek dětských hřišť či parčíků, ale jde i o každodenní čistotu města či o drobné opravy chodníků, parkovišť či městských komunikací. Je chvályhodné, když se za vydatné pomoci nejrůznějších dotací opravují a modernizují části města, ale to co dlouhodobě schází je každodenní péče o zeleň a o životní prostředí jako celek. Občany trápí například znečišťování veřejných prostor a omezování životního prostoru lidmi bez domova , trápí nás bezpečnost, hustota provozu, nevyužívané nemovitosti v centru města, nedostatek parkovacích míst apod.

Nápad, aby lidé sami pomocí aplikace mobilními telefony hlásili problematická místa ovšem moc vhodný není. Předně, kam budou lidé tyto sondáže zasílat, kdo je bude vyhodnocovat a projednávat a co to bude všechno vlastně stát. Město má městskou policii, která podle zákona má dozírat a kontrolovat dodržování obecně závazných vyhlášek města. Ptám se, dělá to dostatečně nebo spíše schraňuje peníze od motoristů? Máme odborně zdatné úředníky města, kteří jsou placeni mimo jiné za to, aby řešili problémy občanů. Opravdu se nedá pro obyvatele udělat více? A řešily se problémy a drobné opravy, které byly nahlášeny na příslušný odbor MěÚ? Souhlasím s tím, že obyvatelé města nejlépe vědí, co je ve svém okolí tíží. Ale ptám se, na co pak máme místní komise a kde končí jejich doporučení? Obávám se, že odpovědi na tyto dotazy by pro stávající radniční koalici nebyly moc příjemné.

Možná, že je dobře, že si i stávající místostarosta a kandidát ODS na starostu uvědomuje, že existují problémy, které se dlouhou dobu neřešily. Možná proto, že byly jiné a pro radniční koalici důležitější věci k řešení. Když bylo připomenuto severské přísloví o tom, že lidé jsou tam, kde jsou lidé, pak bych chtěl dodat, že podle posledních statistických údajů došlo za poslední rok k poklesu evidovaných obyvatel města o 1000. A to není málo. Tento údaj v sobě skrývá velké nebezpečí a to je pokles příjmů z RUD, stárnutí obyvatel a stagnaci rozvoje města. Zde je kámen současných a budoucích problémů našeho společného města. Chce to více aktivity a zejména změnu priorit města. Tyto priority musejí směřovat k obyvatelům Uherského Hradiště a bez jejich pomoci nepůjde tento kámen odvalit.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama