Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2014 5:40:26

Z vinobraní na Kačině

Z vinobraní na Kačině

Na zámku Kačina se konal již 3. ročník znovuobnovených dožínek spojený s vinobraním.

Na zámku Kačina se konal již 3. ročník znovuobnovených dožínek spojený s vinobraním. Akce, která se konala za podpory Středočeského kraje, Zemědělského svazu a Agrární komory České republiky se zúčastnil i hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, náměstkyně Zuzana Moravčíková, radní Zdeněk Štefek a další zástupci kraje.

„Dožínky a vinobraní ke zdejšímu regionu patří a jsem rád, že jsme pomohli obnovit tradici, ukázat, že v našem kraji máme také dobré víno a zpropagovat naše regionální potraviny a jiné produkty.“ okomentoval prohlídku stánků radní Štefek.

K ochutnávkám vína hrály a zpívaly Royal dixiland band, Beatles revival, Neřež, Leona Machálková a Kolínský Big band, Gipsy.cz, Stonehenge, cimbálovka Kyjovsko a další. Návštěvnicky úspěšné bylo i tradiční spuštění vinné fontány jako za hraběte Chotka.

Doprovodný program byl připraven i pro děti – divadélko kůzle, výstava domácích zvířat, degustace hroznů, šlapací traktory a skákací hrady, v areálu zámku probíhala i odborná část – o historii zámku Kačina, vinařství, gastronomii či budoucnosti českého zemědělství.

Zájemci se mohli zúčastnit i soutěže vína v poznávání odrůdy, ochutnat divočáka nebo berana z kutnohorských pastvin nebo se podívat na bioplynovou stanici v areálu ZOS Kačina.

Záštitu nad celou akcí převzal hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, ministr zemědělství Marian Jurečka, starosta města Kutná Hora Ivo Šanc, starosta města Čáslav Jaromír Strnad, za Zemědělský svaz ČR Martin Pýcha, za Agrární komoru ČR Miroslav Toman a za Státní veterinární správu Středočeského kraje Zdeněk Císař.

Pro návštěvníky byla připravena zdarma i kyvadlová doprava z Kutné Hory a Čáslavi.

    

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama