ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 14:52:22

Krajská rada podpořila projekty v rámci Koncepce enviromentálního vzdělávání

Krajská rada podpořila projekty v rámci Koncepce enviromentálního vzdělávání

Celkem 64 projektů předložených v rámci naplňování Koncepce enviromentálního vzdělávání, výchovy a osvěty pro roky 2011 – 20 schválila v pondělí 29. září 2014 při svém jednání Rada kraje.

 „Příjem projektů probíhal od 2. června do 31. července 2014 a celkem jich na krajský úřad přislo 115. Výbor pro životní prostředí a zemědělství je posoudil tak, aby odpovídaly požadavkům stanoveným koncepcí EVVO. 51 projektů nevyhovělo,“ uvedl náměstek pro oblast životního prostředí a zemědělství Marek Semerád.

K zajímavým patří například projekty s názvem „Vážíme si včely“, „Rojení 2015“ a „Mikrovčely“, které předložila  o.s. Včelí Vráž při Českém svazu včelařů, dále „Rozvoj regionálního značení a podpora trvale udržitelného života ve Středočeském kraji“, který k finanční podpoře kraje předložila MAS Říčansko či projekt „Co se děje za humny – seznámení s přírodními hodnotami CHKO Křivoklátsko“, pro nějž žádala dotaci obecně prospěšná společnost KŘIVOKLÁTSKO.

„Projekty  mohou získat příspěvek v maximální výši 200 tisíc korun. U dlouhodobých projektů pak bude ve smlouvě uvedena povinnost zrealizovat ho celý bez nároku na dotační příspěvek kraje,“ upozornil hejtman Miloš Petera. Dodal, že o výši případného příspěvku pro rok 2015 bude rozhodovat Rada kraje v příštích letech podle možností schváleného krajského rozpočtu.

Radní schválili také podporu 2 projektů, které neodpovídají plně Koncepci enviromentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Středočeského kraje vzhledem k jejich širšímu záběru a pro jejich investiční charakter. „Konkrétně se jedná se o projekty „Evropské Serengeti“- přibližujeme původní přírodu středních Čech dětem, který předložila Česká krajina a o projekt EVVO Chleby podaný ZOO Chleby u Nymburka,“ upřesnil náměstek Marek Semerád.

Krajská rada náměstku Markovi Semerádovi uložila zajistit peníze na uvedené 2 projekty mimo vyhlášenou výzvu na podporu EVVO v roce 2014, tj. z finančních zdrojů krajského rozpočtu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama