Ing. Vladislav Vilímec

  • ODS
  • Domažlice
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 17:36:00

K výrokům Petra Gazdíka se ohrazuji

K výrokům Petra Gazdíka se ohrazuji

Ohrazuji se proti výrokům Petra Gazdíka pro dnešní Právo. Petr Gazdík z hnutí STAN si rád osobně přisuzuje zásluhy na změně rozpočtového určení daní pro obce, ve svých výrocích by se měl ale mírnit.

 Nikdo neupírá STAN, že jedním z jejich politických témat bylo prosazení změny rozpočtového určení daní a posílení rozpočtu obcí a měst. Se stejným předsevzetím v minulém volebním období přišla i ODS. TOP 09 s podporou STAN ovšem přišla s návrhem, který byl dopředu odsouzený k nezdaru, protože by finančně zlikvidoval čtyři velká města. To ODS odmítala. K náhlé změně stanovisek pánů Kalouska a Gazdíka došlo až v okamžiku, kdy na pražském magistrátu začalo sbližování TOP 09 s ČSSD.

Jako sněmovní zpravodaj vládního návrhu změny rozpočtového určení daní musím konstatovat, že faktická aktivita pana Gazdíka při projednávání příslušného zákona ve výborech byla minimální a naopak ODS převzala stěžejní úlohu při zpracování jeho konečného znění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama