ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 14:56:10

Středočeský Kramerius 2014 zná svých pět oceněných knihovníků

Středočeský Kramerius 2014 zná svých pět oceněných knihovníků

Rada kraje dne 29. září 2014 schválila udělení ocenění pro nejlepšího neprofesionálního knihovníka Středočeského kraje „Středočeský Kramerius“.

Cenu získá pět knihovníků. Soutěž probíhá již třetím rokem a ocenění získávají neprofesionální knihovníci, kteří zajišťují chod knihoven bez nároku na pravidelnou mzdu.

Letos ocenění získala z Obecní knihovny v Olbramovicích Marie Krausová, z knihovny ve Velkých Přílepech Jana Kouřimská, z Obecní knihovny v Kounicích Melanie Moravcová, z Místní knihovny v Obříství Věra Bílá a z všenorské knihovny Alena Sahánková. Slavnostní předání ocenění se uskuteční v Týdnu knihoven 9. října v Kladně. Vítězové obdrží odměnu ve výši 4 000 korun, diplom a samolepku, která bude označovat jejich knihovnu.

„Prakticky je soutěž organizována Středočeskou vědeckou knihovnou v Kladně. Pověřené knihovny nominují po jednom dobrovolném knihovníkovi z oblasti jejich působnosti, návrhy pak projedná Komise pro kulturu a památkovou péči, která Radě kraje doporučí vítěze k ocenění,“ vysvětlil středočeský radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Ocenění zahrnuje hodnocení přístupu do knihovny pro seniory a handicapované, otevírací dobu a podporu obce, znalost a odbornost knihovníka, spolupráci s pověřenou knihovnou, zájem knihovníka o sebevzdělávání, spolupráci se školami, motivační programy pro čtenáře, webové stránky, počet vypůjčených knih, velikost a přírůstek knižního fondu, vzhled knihovny, vývoj počtu čtenářů nebo počet akcí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama