ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2014 13:38:05

Kraj podporuje výzkum, vývoj a inovace na svém území

Kraj podporuje výzkum, vývoj a inovace na svém území

Odborníci z oblasti výzkumu, vývoje a inovací na území Středočeského kraje jednali ve čtvrtek 9. října 2014 na půdě krajského úřadu o budoucích krocích v této oblasti.

Jde o projekt s názvem „Inovační vouchery“, který je součástí naplňování středočeské Regionální inovační strategie (RISS3) a spočívá ve spolupráci kraje s podniky ve středních Čechách, které se věnují vývoji a inovacím.

„I když mnohé spolupráce probíhají, firmy často nevědí, co mohou získat od vědců pro další vývoj svých výrobků. Vědci zase mnohdy nevědí, kde v praxi výsledky výzkumu uplatnit. V případě středočeských firem počítáme s propojením na pražské výzkumné instituce,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Na schůzce se zástupci podniků, výzkumných institucí, zástupců agentury Czechinvest, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Svazu průmyslu, Krajské hospodářské komory, zástupců Středočeského kraje a Hl. m. Prahy zabývali koncepční podporou výzkumu, vývoje a inovací na území kraje. Jednali o možnostech spolupráce ve formě projektů. Pomoci by jim mohli zástupci Jihomoravského inovačního centra, kteří na jednání byli přizváni a kteří mají s inovačními vouchery zkušenosti.

„Středočeský kraj po schválení nové koncepce výzkumu, vývoje a inovace se připravuje na spuštění několika dílčích projektů. Vytváříme tím prostor pro nová kvalifikovanější pracovní místa,“ doplnil hejtman. Středočeský kraj by mohl na každý kvalitní vybraný projekt přispět zhruba 100 000 až 200 000 Kč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama