Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2014 9:11:53

Chystá se na nás schodek 100 miliard korun!

Chystá se na nás schodek 100 miliard korun!

Dnes začínají naši zákonodárci projednávat údajně nejdůležitější zákon roku a to státní rozpočet, který Ministerstvo financí v čele s Andrejem Babišem s velkou slávou předkládá s meziročně sníženým deficitem o 12 miliard korun.

Nic to nemění na tom, že nás chce vláda zadlužit o dalších sto miliard korun, což je částka, kterou si jen těžko umíme představit a kterou budou naše děti a děti našich dětí zcela jistě velice těžko v budoucnu rozdýchávat.

Exministr financí a místopředseda nula devítky Miroslav Kalousek k tomu včera řekl, že by měla vláda investovat, aby oživila ekonomiku, ale nečiní tak. Místo toho prý projídá budoucnost za platy a dávky. Nevím, zda má pan Kalousek pravdu, jelikož nejsem ekonomický odborník, ale co vím určitě přesně je, že nás pan Kalousek za svou kariéru ministra financí zadlužil celkem o 690 miliard, což dělá v průměru 138 miliard ročně.

Z toho je patrné, že mezi Kalouskem a Babišem není vůbec žádný rozdíl a to i přes to, že se oba pánové na veřejnosti předhání a dělají všechno možné i nemožné, abychom si to mysleli. Projídání budoucnosti, je prostě jen projídání budoucnosti a celkové zadlužení České republiky, které se za dobu její existence zdesetinásobilo na 1,68 bilionu korun ke konci roku 2013 je jen důkazem toho, že nám vládli a vládnou jen samí darmožrouti, kteří neměli a nemají žádnou zodpovědnost k našim příštím generacím.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama