ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2014 15:25:24

Hejtman navštívil historicky první setkání ředitelů středočeských škol

Hejtman navštívil historicky první setkání ředitelů středočeských škol

Příprava přijímacích a maturitních zkoušek v roce 2015 či příprava rozpočtu na příští rok – to jsou hlavní témata dvoudenního setkání ředitelů středočeských škol a školských zařízení v Nesuchyni na Rakovnicku.

V úterý 21. října na setkání přijel i hejtman Středočeského kraje Miloš Petera. „Přijel jsem na pozvání mého náměstka Milana Němce, z jehož iniciativy se historicky první setkání středočeských ředitelů středních škol koná. Zúčastněné ředitele jsem pozdravil a poděkoval jim za jejich náročnou práci. A také jsem je informoval o aktuálním dění v kraji, zejména o financování projektů na zateplení škol a o přípravě integrovaného operačního programu. Jeho prostřednictvím budeme moci čerpat pomoc od Evropské unie v příštích pěti letech,“ uvedl hejtman Miloš Petera.

V diskusi se ředitelé škol, jejichž zřizovatelem je Středočeský kraj, nejvíce zajímali o financování oprav školních budov a o to, zda kraj vydá doporučení, jak nejlépe zabezpečit školy proti vstupu nepovolaných osob. „Žádné centrální doporučení, které by bylo reakcí na tragickou událost ve škole ve Žďáru nad Sázavou, zatím vydávat nebudeme. To, jak si školu zabezpečí proti vstupu nepovolaných osob, je plně v kompetenci jednotlivých ředitelů,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast školství Milan Němec.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama