ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2014 16:07:49

V Kladně se lidé učili zachraňovat životy od profesionálů

V Kladně se lidé učili zachraňovat životy od profesionálů

Obyvatelé Kladna se ve středu 22. října 2014 školili v poskytování první pomoci v rámci projektu Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje "Učte se od profesionálů!".

„Jsem rád, že jsem mohl projekt podpořit záštitou. Nedávno jsem se tohoto školení zúčastnil s kolegy radními, kde jsme se od záchranářů krok po kroku učili první pomoci. Myslím si, že každý člověk by měl postupy první pomoci znát,“ uvedl hejtman Miloš Petera.

Kurz první pomoci a neodkladné resuscitace pro obyvatele Kladna se uskutečnil v posluchárně ČVUT. Zájemci se seznámili s nejčastějšími akutními stavy, tj. jak pomoci při infarktu, těžkém úrazu nebo zástavě srdce. Naučili se, jak zastavit krvácení a další techniky první pomoci. Všichni měli možnost si poznatky vyzkoušet na cvičném modelu pod odborným dohledem vedoucího školitele středočeské záchranné služby Marka Hylebranta.

„Už léta pozoruji, že povědomí lidí se v tomto směru zlepšuje, ale i tak stále přetrvávají mýty o poskytnutí první pomoci,“ řekl Marek Hylebrant. Příští kurz první pomoci "Učte se od profesionálů!" se bude konat na konci listopadu v Rakovníku. Zájemci o kurz se mohou hlásit na www.zachranka.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama