ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2014 10:44:38

Hejtman Miloš Petera z Číny přiveze investici za půl miliardy korun

Hejtman Miloš Petera z Číny přiveze investici za půl miliardy korun

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera podepsal dnes 24. října 2014 na slavnostním zahájení Západočínského mezinárodního veletrhu v hlavním městě čínské provincie Sichuan Chengdu tři významné dohody s čínskými partnery.

S guvernérem provincie Sečuán Weiem Hongem hejtman Miloš Petera podepsal Dohodu o prohloubení spolupráce mezi Středočeským krajem a provincií Sichuan. Následoval podpis dohody o spolupráci kraje s firmou Changhong, kde mu za čínskou stranu byl partnerem předseda skupiny Changhong Zhao Yong. A do třetice Miloš Petera jako stávající starosta města Nymburk uzavřel Dohodu o spolupráci Nymburka s městem Mianyang. Za čínské hostitele dokument signoval starosta města Mianyang Lin Shucheng.

„Jsem nesmírně rád, že se nám podařilo dojednat prohloubení naší spolupráce, zejména s firmou Changhong. Ta se zavázala investovat více než půl miliardy korun do dalšího rozvoje továrny v Nymburce a do vybudování nového výzkumného centra ve středních Čechách. Tuto investici vítám zejména proto, že do našeho kraje přinese nová pracovní místa. Důležitá je i spolupráce mezi Středočeským krajem a provincií Sichuan. Věřím, že se nám v nejbližší budoucnosti podaří navázat přímé letecké spojení se Sichuanem a přilákat tak do našeho kraje více turistů z nejlidnatější země světa. Naše spolupráce jistě napomůže i získání dalších investic a obchodních příležitostí jak pro české, tak čínské podnikatele,“ komentoval uzavření dohod hejtman Miloš Petera, který se cesty do Číny účastní na pozvání prezidenta České republiky Miloše Zemana spolu s vládní a podnikatelskou delegací.

Memorandum o prohloubení spolupráce mezi Středočeským krajem a provincií Sichuan klade důraz na oblasti průmyslové výroby, dopravy, cestovního ruchu a na diplomatickou spolupráci.

„Kromě společného úsilí k otevření pravidelných přímých osobních a nákladních letů mezi Chengdu a Prahou chceme podpořit i vznik generálního konzulátu ČR v desetimilionovém městě Chengdu, což napomůže přímé komunikaci mezi provincií Sichuan a Středočeským krajem. Budeme rovněž spolupracovat v oblasti všeobecného letectví, zaměříme se na zvýšení spolupráce v oblasti investic, vědy a techniky, financí, kongresů, výstav, cestovního ruchu a zdravotnictví,“ doplnil hejtman Miloš Petera.

Zřízení přímé letecké linky Praha–Chengdu a vznik českého generálního konzulátu v tomto městě podpořil ve svém projevu na slavnostním zahájení Západočínského mezinárodního veletrhu i prezident České republiky Miloš Zeman.

Cesta hejtmana Miloše Petery po Číně potrvá do pondělí 27. října. Zúčastní se mimo jiné obchodního fóra v Pekingu, na kterém budou mít čeští podnikatelé a průmyslníci možnost navázat přímé kontakty s čínskými firmami. Hejtman na tomto fóru představí Středočeský kraj. Zaměří se na investiční možnosti a nabídku průmyslových zón ve středních Čechách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama