Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2014 12:59:35

Končí dvojí trest hříšníkům

Končí dvojí trest hříšníkům

Prezident Miloš Zeman před Vánocemi podepsal novelu zákona o pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla.

Na začátku ledna tak skončí nesmyslná praxe, kdy byli majitelé aut, kteří velmi často ne vlastí vinou neuhradili povinné ručení, trestáni za svůj hřích hned dvakrát. Kromě nemalé pokuty po nich totiž Česká kancelář pojistitelů požadovala příspěvek za celou dobu, kdy jej nehradili. Dvojí trest pro hříšníky, lukrativní byznys s půlmiliardovým ročním ziskem pro ČKP. Novelu jsem navrhla spolu s kolegy poslanci za KSČM Karlem Šidlem a Václavem Snopkem ještě jako poslankyně českého parlamentu. 

Pobuřovalo nás také to, že výzvy k placení příspěvku nepojištěného byly často adresovány i lidem, kteří vozidlo již mnoho let nevlastnili, nebo jej dokonce nikdy neměli. Jestliže se však nebránili – mnohdy jen proto, že to považovali za absurdní, nakonec opravdu platit museli. O tisících dopisech, které z nějaké spřízněné advokátní kanceláře odcházely s vymáháním dlužné částky, ani nemluvě.

Prezidentský podpis a naše roční intenzivní práce tak snad pomůžou tomu, že z našich zákonů mizí další zmetek. I pro mne to byl jeden z nejlepších vánočních dárků, jaký jsem mohla dostat a zároveň desetitisícům občanů dát.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Evropského parlamentu za KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama