Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2015 10:06:00

Styďte se, poslanče Okamuro

Styďte se, poslanče Okamuro

Tomio Okamura má patrně pocit, že musí být vidět a slyšet za každou cenu. Můžeme tolerovat některé jeho nestandardnosti, ale vyjádření k Islámu, které publikoval prostřednictvím svého Facebooku, je notně za hranou únosnosti.

 Každé náboženství s sebou nese určitá specifika. A vzhledem k tomu, že je u nás nejen svoboda slova, ale i svoboda vyznávání náboženství, jeho vyjádření je pro tuto menšinu nejen urážející, ale i diskriminující. Může působit jako rozbuška křehkých vztahů, které se náš stát snaží budovat se všemi etnickými skupinami žijícími na území České republiky. KSČM zásadně prosazuje rovnost všech lidí, nechce a nebude nikoho zvýhodňovat ani diskriminovat. Pokud chce někdo žít v České republice, ctí a dodržuje naše zákony, respektuje český právní řád, není možné, aby se takto choval český politik, za kterého se Tomio Okamura deklaruje. Identifikovat lidi podle barvy pleti, národnosti, oblečení, nerespektovat jejich vyznání, to už jsme jednou zažili a dodnes si pamatujeme, jaké hrůzy způsobil fašismus, který označil židovskou komunitu a následně ji poslal do koncentračních táborů. A právě proto jsem rozhodně proti, aby se „politik“ Tomio Okamura vyjadřoval tímto způsobem a nabádal české občany k provokacím, které mohou spustit lavinu, jež budeme jen těžce zastavovat. Takovýto začátek roku 2015 si jistě nikdo nepřejeme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama