ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2015 15:32:42

Kraj představí na veletrhu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA nové tematické materiály s

Kraj představí na veletrhu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA nové tematické materiály s

Sadou nových tematických propagačních materiálů, které nabízejí možnosti pro aktivní dovolenou ve středních Čechách, se představí Středočeský kraj na 16. ročníku veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA.

Veletrh se koná 13. – 14. března 2015 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

Veletrh je tradičně zaměřen na turistické možnosti v krajích a regionech, zájezdy nabízené cestovními kancelářemi, ubytování, náměty na výlety, na dovolené na kole, u moře i na horách, regionální výrobky a vybavení pro cykloturistiku. V loňském roce se ho zúčastnilo 133 vystavovatelů, z toho 6 krajů a navštívilo ho 5 000 příznivců aktivního trávení volného času. Letos se Středočeský kraj bude prezentovat na ploše 18 m2 v typovém stánku s nově instalovaným grafickým panelem s prezentací Leteckého muzea Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi a cyklotrasy č. 17 Greenway Jizera, která bude letos nově vyznačena pod titulem „bike to fly“.

„Příznivcům aktivního pohybu velmi rádi představíme to nejzajímavější, co jim mohou střední Čechy nabídnout. Máme téměř celoročně splavné řeky, je tu možnost koupání ve vodních nádržích, návštěvníci si u nás mohou také zalyžovat a hlavně máme dobře značené turistické trasy a více než 300 kilometrů cyklotras,“ řekl hejtman Miloš Petera.

V orientaci má napomoci návštěvníkům kraje sada tematických brožur, kterou Středočeský kraj vydal těsně před koncem loňského roku za finanční podpory ROP NUTS II Střední Čechy. „Jde o šest brožur Cyklistické výlety ve Středočeském kraji. První čtyři se věnují jedné oblasti kraje, pátá brožura se jmenuje Střední Čechy na kole s dětmi. Poslední brožura Celodenní výlety z Prahy je českoanglická,“ popsalnáměstek hejtmana pro regionální rozvoj Karel Horčička.

V každé brožuře je uvedeno 11 výletů pro cross a horské kolo. Výlety jsou rozdělené i podle obtížnosti. „Každý si tak lehce najde trasu, která mu nejvíce vyhovuje. Brožurky obsahují i kvalitní mapy, výškové profily, popis trasy a fotografie,“ doplnil náměstek Horčička. Brožury jsou zveřejněny na portálu cestovního ruchu Středočeského kraje www.middleczech.cz .

Na veletrhu se kraj pochlubí i dalšími publikacemi připravenými v rámci tohoto projektu. Turisté najdou tipy v nových materiálech s názvem Pěší turistika v chráněných krajinných oblastech Středočeského kraje, Toulky Středočeským krajem a Po kolejích, vzduchem, po vodě, koňmo. I ty byly vydány za finanční podpory z evropských fondů. Získat je lze v Informačním centru Středočeského kraje nebo v akreditovaných informačních centrech středních Čech.

Na veletrhu získají návštěvníci aktualizované turistické mapy jednotlivých oblastí kraje - okolí Prahy - západ, Kladensko a Rakovnicko; Mělnicko a Mladoboleslavsko; okolí Prahy - východ, Nymbursko a Poděbradsko; Křivoklátsko, Český kras, Střední Povltaví, Dolní Posázaví, Ladův kraj; Jižní Brdy, Příbramsko, Sedlčansko, Česká Sibiř a Kolínsko, Kutnohorsko, Střední Posázaví, Podblanicko.

Vstup na veletrh je zdarma.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama