Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2015 18:57:00

Ach, ten tým

Ach, ten tým

Přílišná horlivost a špatné vyhodnocení situace, jen tak se dá vysvětlit, jak mohl tým prezidenta Miloše Zemana zakázat obsluhovat hlavu státu postiženými zaměstnanci restaurace v Krásné Lípě při jeho návštěvě severu Čech.

Horliví členové týmu si ke svému přehmatu vybrali tu nejhorší dobu, jakou mohli. Hendikepované vyhnali od jeho stolu v okamžiku, kdy se přetřásá Zemanův značně otevřený postoj k inkluzivnímu vzdělávání. Prezidenta tím dostali do situace, kdy špatná interpretace jeho postojů vyvolává mezi veřejností dojem, že je necitlivý a postižené nemůže ani vidět.

Prezident Zeman řekl, že si nemyslí, že by společné vzdělávání postižených a zdravých dětí bylo prospěšné, ať už jedné nebo druhé straně. Domnívám se, že šlo o obecné hodnocení systému. Možná měl k dispozici zkušenosti učitelů ze základních škol, kterým pět integrovaných dětí s poruchami učení dokáže tak znesnadnit výuku, že ani zdravé děti nemají šanci se něco naučit. Jistě neměl na mysli vozíčkáře nebo jinak tělesně znevýhodněné žáky. Každému je jasné, že spolužití s takovými dětmi je pro jejich spolužáky přínosné. Minimálně proto, že je učí toleranci k odlišnostem. Jenže takové nuance se do prezentované zkratky obvykle nevejdou.

Předpokládám, že událost bude mít dohru, minimálně v Zemanově týmu. Já bych však prezidenta za to, že nevěděl, jak rozhodují tito lidé při přípravě jeho státnické návštěvy, veřejně nehaněla. Bylo by hloupé očekávat, že hlava státu bude s přípravným týmem jezdit po krajích, kontrolovat jídelníček, vybírat či odmítat personál a zajišťovat volný průjezd koloně vládních vozidel. Jen tak mohl, podle mého názoru, bezpečně zabránit přehmatu svých lidí.

Ing. Kateřina KONEČNÁ, poslankyně Evropského parlamentu za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama