ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2015 10:52:55

Hejtman debatoval se starosty z Podlipanska o aktuálních problémech kraje

Hejtman debatoval se starosty z Podlipanska o aktuálních problémech kraje

Přibližně tři desítky starostů obcí a měst a jejich zástupců se zúčastnily v úterý 24. února 2015 setkání starostů u kulatého stolu, které na radnici v Kouřimi uspořádala obecně prospěšná společnost Místní akční skupina (MAS) Podlipansko.

Hostem setkání byl i hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, který účastníky nejprve informoval o aktuálním dění ve středních Čechách a po té odpovídal na dotazy starostů.

 

„Mluvil jsem o dopravě, rozpočtu a hospodaření kraje, o novinkách v sociálních službách, o problémech školství a o kultuře a sportu. Pozornost jsem věnoval novému programovacímu období Evropské unie a možnostem čerpání dotací z Fondů Středočeského kraje,“ řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Starostové se zajímali o řešení nadměrného dopravního zatížení silnic, nedostatku míst ve školách, záboru kvalitní zemědělské půdy i o nové cyklostezky. „Setkání se starosty MAS Podlipansko bylo pro mě přínosné. Sám jsem byl ještě nedávno jedním z nich a vím, co všechno musí dobrý starosta umět vyřešit. Rád jsem poznal i nové starosty. Středočeský kraj do konce letošního roku postupně uspořádá setkání se všemi starosty v rámci obcí s rozšířenou působností,“ vysvětlil hejtman Miloš Petera.

MAS je sdružení zástupců firem, obcí, neziskových organizací a dalších subjektů, které spojuje zájem o rozvoj území. Je obvykle občanským sdružením nebo obecně prospěšnou společností, tedy nestátní neziskovou organizací. Hlavní činností je zprostředkování grantů a dotací. Kromě toho dělají informační, vzdělávací, poradenské činnosti a akce.

MAS Podlipansko je nezisková organizace, která byla založena v roce 2006. Nyní má 55 členů (obce, neziskové organizace, podnikatelé, občané). Na území Podlipanska je 60 obcí. Region se nachází na území okresů Kolín a Nymburk.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama