ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2015 13:32:07

Krajským hasičům loni ubyla práce, policisté objasnili více případů

Krajským hasičům loni ubyla práce, policisté objasnili více případů

V roce 2014 ubylo téměř o 4 tisíce událostí, k nimž museli vyjíždět středočeští hasiči.

Zatímco v roce 2013 řešili přes 15 tisíc událostí, loni přes 11 tisíc. Krajští policisté v loňském roce zvýšili objasněnost trestné činnosti o více než 12 procent. I tato fakta zazněla na jednání bezpečnostní rady Středočeského kraje ve čtvrtek 5. března 2015.

„Výsledky za rok 2014 v policejních a hasičských oborech mě potěšily. U hasičů musíme brát v potaz skutečnost, že loni kraj nepostihly velké záplavy tak, jak tomu bylo v roce 2013, proto se také hasičům výrazně snížil počet zásahů. V roce 2014 jsme dobrovolným hasičům nabídli v našem Fondu podpory dobrovolných hasičů 50 milionů korun. I letos kraj pokračuje v jejich podpoře a do fondu jsme vyčlenili 20 milionů korun. O další peníze mohou hasiči žádat z Fondu rozvoje obcí a měst,“ konstatoval středočeský hejtman a předseda krajské bezpečnostní rady Miloš Petera (ČSSD).

Bezpečnostní rada, ve které zasedá také statutární náměstek hejtmana pro oblast školství Milan Němec (ČSSD) a náměstek hejtmana pro oblast zemědělství a životního prostředí Marek Semerád (ČSSD), měla na programu Zprávu o stavu požární ochrany v kraji za rok 2014 a Zprávu o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území Středočeského kraje za rok 2014 ve srovnání s rokem 2013. „V loňském roce středočeští hasiči evidovali 11 906 událostí. V porovnání s rokem 2013 je to pokles o 3 760, přičemž téměř 3 000 událostí bylo vyvolaných povodněmi,“ řekl náměstek Milan Němec.

V rámci Krajského ředitelství policie Středočeského kraje došlo ve srovnání s rokem 2013 ke snížení trestné činnosti. „Zvýšila se však objasněnost trestné činnosti o více než 12 procent,“ doplnil náměstek Marek Semerád.

Hejtman Miloš Petera zdůraznil potřebu zajistit odpovědnými orgány kontrolu dodržování právních předpisů v oblasti skladování a nakládání s municí a střelivem u registrovaných subjektů. Ředitel Krajského vojenského velitelství Praha Petr Gajdoš informoval členy bezpečnostní rady kraje, že na území Středočeského kraje není dislokována žádná muniční základna Armády ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama