doc. JUDr. Pavel Svoboda, Ph.D., D.E.A.

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2015 12:40:29

Střídání času způsobuje vážné zdravotní následky

Střídání času způsobuje vážné zdravotní následky

Pavel Svoboda dnes svolává tři výbory Evropského parlamentu kvůli zrušení letního času.

Hned tři výbory Evropského parlamentu zasednou dnes na popud lidovce Pavla Svobody (KDU-ČSL). Svoboda, který předsedá jednomu z nejvlivnějších výborů pro právní záležitosti, svolal tzv. „veřejné slyšení“ , při kterém zasednou výbory pro dopravu, průmysl a energetiku a legislativu a posoudí společně, jestli jsou důvody pro střídání času v Evropě ještě platné. Letní čas se zaváděl jako opatření po válce, které mělo za cíl uspořit v domácnostech spotřebu elektrické energie. Jenže od války se model spotřeby energií zcela proměnil, největším odběratelem proudu jsou mezitím velké průmyslové komplexy, jejichž spotřeba na posunutém denním světle nezávisí.

„Navíc již víme, že střídání času způsobuje vážné zdravotní následky nemalému procentu populace“, dodává Pavel Svoboda. „Náklady na léčbu infarktů, depresí a úrazů nemůžeme ve statistikách opomenout. Myšlenka zaujala dle mého názoru i komisařku Bienkowskou a kolegy z mého výboru, ještě nikdy se Evropský parlament nedostal v posuzování tak daleko."

Dnešní veřejné slyšení výborů proběhne od 16.00 hodin a můžete ho sledovat živě na linku Evropského parlamentu: http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/committees/video?event=20150324-1600-COMMITTEE-JURI-TRAN-ITRE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama