ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2015 18:05:09

Reakce Jany Hnykové na článek Tomia Okamury o podpoře rodin s dětmi

Reakce Jany Hnykové na článek Tomia Okamury o podpoře rodin s dětmi

Nedá mi to, musím reagovat na článek „Okamura navrhuje, aby rodiny s více dětmi byly v důchodu zvýhodněny.“ Začnu českým příslovím, aby si každý nejdřív zametl před vlastním prahem, než něco vypustí do světa. A politik obzvlášť.

Tomio Okamura zplodil prozatím pouze jedno dítě, takže by se měl nejdřív zamyslet sám nad sebou, než začne kázat jiným.
Podpora rodin by měla začít v okamžiku, kdy se jim narodí dítě, kdy si dítě osvojí, nebo vezmou do pěstounské péče. Dnešní rodina to v žádném případě nemá lehké. Vychovat a řádně pečovat o své potomky dá rodičům pořádně zabrat, to by si vládnoucí koalice a pan Okamura měli uvědomit.

Tomio Okamura si bere opět na přetřes homosexuální páry, stále je kritizuje. Znám spoustu homosexuálů, všichni žijí spořádaným životem, odvádějí daně, platí poplatky a chtějí mít na tomto světě stejné právo jako my ostatní. Vadí mi, že si pan Okamura vybere skupinu lidí z naší společnosti, do které se poté strefuje, místo toho, aby hledal řešení, jak zlepšit život právě třeba rodinám s dětmi. Ale také ženám samoživitelkám, které zůstaly na výchovu a péči o své děti samy a které se mnohdy pohybují těsně nad hranicí chudoby. Tady je úloha politiků, aby hledali pro lidi a národ to nejlepší! A ne aby hledali a vyčleňovali z naší společnosti lidi, kteří jsou naší součástí, jako to dělá pan Okamura.

Co se týče důchodů, zde musíme hledat celospolečenský konsenzus na tom, jak je nastavit. Což je náplní odborné důchodové komise na Ministerstvu práce a sociálních věcí a obecně nás všech. Debaty o tom, jak budou vypadat naše důchody, by měly projít celonárodní diskuzí. Všichni bychom se měli zasadit o to, aby byl důchod takový, který zajistí důstojné podmínky pro život všem. Samozřejmě i lidem, kteří vychovávají děti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama