MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2015 13:44:00

Agentury budou čelit zvýšeným požadavkům ze strany nových výzkumných center

Agentury budou čelit zvýšeným požadavkům ze strany nových výzkumných center

Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace na svém zasedání 24. dubna 2015 schválila návrh dalšího navýšení rozpočtu na vědu.

Nadpožadavky byly navýšeny o dalších 500 milionů korun, a ty by se měly rozdělit mezi MŠMT (300 mil.), Grantovou agenturu ČR (100 mil.) a Technologickou agenturu (100. mil.). Celkový návrh rozpočtu na rok 2016 tak činí 29,1 miliardy Kč, což znamená meziroční nárůst o 2,6 miliardy oproti střednědobému výhledu.

„Agentury budou čelit zvýšeným požadavkům ze strany nových vědeckovýzkumných center. Systém je navíc dlouhodobě podfinancovaný, navýšení peněz proto považuji za nezbytné,“ uvedl místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace a předseda RVVI Pavel Bělobrádek.

Na programu zasedání byla také realizace hodnocení výsledků výzkumných organizací v letošním roce. RVVI se usnesla, že hodnocení 2015 se uskuteční podle modifikované Metodiky 2013 a bude zahájeno v letošním roce. Podobně bude postupováno v roce 2016. Zároveň si uložila úkol začít připravovat novou metodiku hodnocení, podle které by se mělo hodnotit od roku 2017 dále. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama