Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2015 19:56:00

Babišem slibované zázraky s výběrem daní se nekonají

Babišem slibované zázraky s výběrem daní se nekonají

Andrej Babiš se již před volbami, a zejména po volbách do sněmovny kasal, že skokem zvýší daňový výběr a minimalizuje daňové úniky.

Stejně tak se bil v prsa, že jako ministr financí zajistí ve veřejných tendrech organizovaných státem úspory v řádech desítek až stovek miliard korun. Zázrak se však zatím nedostavil…

Na DPH letos do konce dubna vybraly finanční úřady 72,8 miliardy korun, to je o 12 miliard méně než loni, tedy téměř o 9 % méně než loni. Jediná položka, která může pozorovateli daňového výběru dělat radost, je výběr korporátních daní, kde stát zatím vybral 33 miliardy korun, tedy zhruba o 2,5 miliardy více než loni touto dobou.

Zdá se tedy, že nové mechanismy boje proti daňovým únikům jaksi nezabraly, nejsou účinné, anebo to není vůbec tak snadné, jak při nástupu do funkce další neodborník v čele resortu – A. Babiš – tvrdil.

Babiš by nyní měl říci, jak bude postupovat dále, aby výnosy daňových výběrů skutečně zvýšil, když už ne v tomto roce, tak alespoň v letech následujících. V této souvislosti bude zajímavé nahlédnout do konvergenčního programu, který vláda projedná v tomto týdnu…

Jiří Paroubek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama