ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2015 19:13:00

Stavbu pozastavil Vít Bárta, nyní je hrozba zažehnána

Stavbu pozastavil Vít Bárta, nyní je hrozba zažehnána

Hejtman komentoval rozhodnutí zastupitelstva, které schválilo koupi soukromého pozemku ve Velké Polomi, přes nějž má vést plánovaná silnice I. třídy č. 11 z Mokrých Lazců na západní okraj Ostravy.

Byla tak odstraněna poslední překážka bránící dostavbě dálkové silnice mezi Ostravou a Opavou.

"Hlavní dopravní spojení severozápadní části kraje s krajským městem Ostravou, spojení ze severozápadu na dálnici a rychlostní silnice stále prochází Hrabyní a Velkou Polomí. Více než patnáct tisíc moderních silničních motorových vozidel a dva tisíce kamionů tak musí denně absolvovat cestu přes legendární Hrabyňský a Josefovský kopec po téměř původní císařské silnici z Opavy do Těšína.

Stavba nové silnice byla v minulosti bezmála na dva roky pozastavena tehdejším ministrem dopravy Vítem Bártou, proti čemuž protestovali starostové i občané obcí, kterým hustý provoz ztrpčuje život. Nyní je poslední hrozba dokončení rozestavěné silnice zažehnána," doufá hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama