Mgr. Jan Kalousek

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2010 19:15:00

Vzkaz pro občany - v ODS nejsme a nebudeme do počtu!

Vzkaz pro občany - v ODS nejsme a nebudeme do počtu!

Jsme prý jen vějičkou na voliče, naivním krytím pro změnu-nezměnu zdejší ODS. Ujišťuji však komentátory, že tady rozhodně nejsme a nebudeme do počtu!

Slýchám a čtu to všude kolem sebe. Političtí komentátoři se předhání v analyzování nových nestranických tváří v pražské ODS, jejich zájmů a motivací. Osoby veřejnosti známé z nepolitických oblastí života, ať už hokejista a manažer Petr Bříza nebo já jako zpěvák a hudebník. Jsme prý jen vějičkou na voliče, naivním krytím pro změnu-nezměnu zdejší ODS. Ujišťuji však komentátory, že tady rozhodně nejsme a nebudeme do počtu!

Už delší dobu pozoruji v české společnosti zvláštní jev, jehož kořeny dle mého sahají už do dob rakouského mocnářství. Totiž že některá povolání se pro politiku a správu věcí veřejných hodí jaksi víc a některá méně. Politika je dnes proto plná doktorů, inženýrů, právníků nebo učitelů, ale když se rozhodne jít do volebního klání člověk z oblasti sportu nebo kumštu, působí to na některé nějak nepatřičně. Přitom politická sféra má být obrazem společnosti s co nejpestřejším zastoupením lidí všech názorů, povolání či orientací.

Každý, kdo dělá a dělal svou práci poctivě a dosáhl určitých úspěchů, dokázal, že je schopný tvrdě pracovat, organizovat a starat se – ať u o tvůrčí tým lidí kolem sebe nebo hokejový klub. Právě takoví lidé by měli přestat nadávat na politiku u piva v hospodách a najít odvahu věci měnit, riskovat nesmlouvavou pozornost médií a nezbytnou kritiku veřejnosti. Politický prostor se nesmí uzavírat pro nové tváře, nesmí se stávat sektou stále stejných lidí, kteří spolu „umí mluvit“. Pražská ODS našla odvahu a dostatek sebereflexe, otevřít se pro nový vítr, jak nám uvnitř strany často přezdívají.

Pokud si ale někdo třeba jen na vteřinu myslel, že zůstaneme jen volebními tvářemi a po pátku a sobotě bude všechno při starém, tak se hodně plete!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama