RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2010 12:10:14

Tarifní platy budou zachovány

Tarifní platy budou zachovány

Vláda navrhla zástupcům odborů, že by se platové tabulky nezměnily. Zůstalo by ale snížení objemu mezd ve veřejném sektoru o 10 procent.

„Navrhli jsme to, že by pro příští rok při celkovém snížení objemů mezd ve veřejném sektoru o 10 procent, tak by vláda stanovila svým nařízením koeficient rozpětí mezi tarifními třídami a platovými stupni ve stejné výši, jak je to dnes stanoveno v zákoníku práce. To znamená, že pro příští rok by se z hlediska struktury tabulek nezměnilo proti stávajícímu stavu nic, jen by se celkově snížil objem platů ve veřejném sektoru," řekl premiér Petr Nečas po jednání s odbory.

„Současně by byla zpracována zvláštní tabulka pro učitele regionálního školství, protože tam dochází k navýšení objemů mzdových prostředků. Dále bychom si vydefinovali oblasti, kde je možné proti stávajícímu stavu navíc používat tzv. platy s rozpětím, které jsou již zavedeny ve stávajícím právním stavu, a my se chceme bavit o tom, kam až by šly rozšířit. Součástí tohoto kroku by byl i slib vlády, že poté co dojde pro rok 2011 k desetiprocentní redukci objemů prostředků, tak pro roky 2012 - 2014 by se již tento objem mzdových prostředků nijak neredukoval," dodal premiér.

Další jednání premiéra Petra Nečase a ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka s představiteli odborů proběhne v průběhu příštího týdne.

Martin Kupka, mluvčí vlády
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout