RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2010 17:20:00

ODS není stranou autoritativního typu

ODS není stranou autoritativního typu

Výzvu TOP 09, abych se vložil do povolebních vyjednávání v Praze, nepovažuji za vážný politický krok, ale za krok čistě mediální.

O návrhu TOP 09, aby se vyjednávání o koalici v Praze účastnili členové vedení TOP 09 a ODS, jsem se nedozvěděl od předsedy TOP 09, ale z médií. To svědčí o tom, jak vážně je tato výzva míněna. Nepovažuji ji proto za vážný politický krok, ale za krok čistě mediální.

O situaci v Praze a o složení pražského magistrátu velmi intenzivně jednám. Jsem v kontaktu s vedením pražské regionální ODS, které zná můj názor na vyjednávací taktiku. Rovněž zná můj názor na to, kam by jednání o koalici v Praze měla vést. Jsem přesvědčen a toto přesvědčení jsem také několikrát veřejně vyjádřil, že by při vyjednávání mělo být respektováno, že pražský volič volil pravicově.

ODS není stranou autoritativního typu, ve které celostátní vedení diriguje jednání místních představitelů strany. ODS je demokratická strana s jasně definovanými stanovami a s čitelně uplatňovanými politickými zvyklostmi. Vedení ODS nikdy neřídilo jednání o radničních koalicích a nikdy taková jednání také řídit nebude. Jsem také předsedou suverénní politické strany a velmi těžko mohu přijmout, aby mne úkolovalo vedení jiné politické strany.

Jsem připraven se sejít s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem a diskutovat s ním v obecné rovině stovky koaličních jednání, která na komunální úrovni probíhají na celém území České republiky. Faktem je, že také nás v některých obcích a městech znepokojuje chování TOP 09. Jednání o situaci v Praze, kterého by se účastnilo celostátní vedení obou stran, ale považuji za výraz pohrdání místními politickými reprezentacemi.

Petr Nečas, předseda ODS
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama