RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2010 13:58:00

Jaké holé lebky? Na naše vojsko máme být proč hrdi

Jaké holé lebky? Na naše vojsko máme být proč hrdi

Řeč na 7. schůzi Poslanecké sněmovny PČR 3. 11. 2010.

Vážená paní předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dámy a pánové, tímto hlasováním dokumentujeme, že Česká republika je zodpovědný spojenec, který si je vědom svých závazků. Já bych chtěl připomenout, že stovky vojáků Armády České republiky nevyslala do Afghánistánu ani tato vláda, která teď tady stojí před vámi, ani vláda minulá, ale byla to vláda vedená sociálními demokraty včetně jednotek, které měly čistě bojový charakter. S tím nepřišly středopravicové vlády, ale vlády pod vedením České strany sociálně demokratické, proto slovní piruety, které tady provádí kolegové ze sociální demokracie, nevím, jaký mají příliš velký smysl.

Ale já považuji za důležité jako předseda vlády vystoupit poté, co tady z mého pohledu zazněla neuvěřitelná vystoupení některých kolegů a kolegyň, kteří na adresu mužů a žen v uniformách Armády České republiky, kteří plní svou povinnost tisíce kilometrů od svého domova, protože je tam vyslala jejich vlast z rozhodnutí politické reprezentace, riskují tam zdraví a životy, a reálně už tam byly ztráty na životech a reálně tam byla vážná zranění, bojová zranění způsobená v boji, používají na jejich adresu termíny jako zbabělci, vyholené hlavy a lidé, kteří bojují za peníze.

Já bych se chtěl jednoznačně, a teď nejenom jako politik a předseda vlády, ale jako občan, ohradit proti těmto neuvěřitelným, nehorázným a sprostým výrokům na adresu Armády České republiky, vojáků Armády České republiky! Oni tam plní svoji povinnost! Vyslala je tam jejich vlast, oni nasazují své zdraví a životy kvůli bezpečí ve střední Evropě! Oni dělají svou práci, dělají ji proto, že jsou přesvědčení patrioti! To, že se mezi nimi vyskytne z hlediska Gausovy křivky nikoliv překvapivě občas nějaký ten idiot, který má opravdu nepřijatelné symboly, to je jedna věc. Ale nehází to špínu na ně na všechny. Já chci říci, že na muže a ženy v uniformách Armády České republiky, kteří si takto důsledně a pečlivě plní své povinnosti, jsem jako občan této země hrdý a ohrazuji se proti tomu, aby byli takto sprostě uráženi z úst některých ústavních činitelů. (Potlesk zprava.)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama