RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2010 10:57:32

Senátor V., Balín z Mostu se na 25. schůzi Senátu PČR rozloučil

Senátor V., Balín z Mostu se na 25. schůzi Senátu PČR rozloučil

Děkuji kolegyním a kolegům za šestiletou spolupráci. Přeji... hodně sil, méně politického hašteření napříč politickým spektrem, protože to vede k takovýmto koncům. Přeji nezbytné zdraví a štěstí v osobním životě. Hezky se s vámi spolupracolo...

Na 25. schůzi Senátu PČR konané v pátek 12. listopadu 2010 byl projednáván "Nečasův kufříček" pro většinu občanů ČR plný "nebezpečného odpadu". V rámci projednávání programu schůze vystoupil s návrhem na neschválení programu i senátor V. Balín:

Vážený pane předsedo, milé kolegyně, vážení kolegové, začal bych citátem, ale je to k programu Stefan Kisielewski: Nejtěžší je vyvrátit argumentaci někoho, kdo nemluví k věci. K té věci tady mluvili tři lidé, jejich argumentaci nevyvracím, připojuji se k ní - na rozdíl od kolegyně Bayerové a dalších, kteří se domnívají, že můj mandát není plnohodnotný - končí až zítra. Dnes jsem se dostavil, byť mně bylo doporučováno, abych nechodil, tak jsem tady.

Jsem tady proto, abych vyjádřil své NE předlohám, které tady jsou, na což mám legitimní právo nejen z hlediska svého mandátu.

Připojuji se k tomu, aby nebyl schválen program dnešní schůze, protože to koresponduje s mým NE. Mou argumentací je dostatečný časový prostor, což od mých řečníků bylo velmi transparentně zdůvodněno. Nedělá mi problém tento návrh podpořit.

Ještě dvě poznámky mimo. Byla zde zmínka o tom, co se dnes dělo v průjezdu. Mne to nepostihlo, chodím včas, byl jsem tady před půl sedmou, takže mi nebylo bráněno ke vstupu, což jsem rád, protože se nerad peru. Jestli si neuvědomujeme, čeho jsme svědky v této poslední volební kampani na některých místech zejména - začínáme být svědky nemilé události - plíživého vzniku jakési podoby českého nacionálního socialismu, a to mě děsí. Takto některé věci začínaly velmi líbivě a populisticky v třicátých letech. Nechtěl bych, aby se tato historie opakovala. Bohužel, řada indicií tomu svědčí. Omlouvám se za tuto poznámku. Omlouval jsem se i panu prezidentovi, že jsem mu toto sděloval. Měl k tomu příznivé stanovisko, kýval.

Druhá poznámka. Děkuji kolegyním a kolegům za šestiletou spolupráci. Přeji těm, kteří pokračujete v mandátech hodně sil, méně politického hašteření napříč politickým spektrem, protože to vede k takovýmto koncům. Samozřejmě přeji nezbytné zdraví a štěstí v osobním životě. Hezky se s vámi spolupracovalo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama