RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2010 20:54:08

Můj soused „létající Čestmír“, aneb „Jak se máte, sousede?“

Můj soused „létající Čestmír“, aneb „Jak se máte, sousede?“

Policie zatkla „létajícího Čestmíra“, letenkáře připravil o desetitisíce (zpráva z iDNES.cz), Policie zadržela celostátně hledaného Ladislava Matušku, který podváděl prodejce letenek a získal od nich letenky v hodnotě nejméně desítek tisíc korun

Vlny rádia Impuls mi na cestě do Prahy dodaly prvotní informaci, které jsem nechtěl ani věřit. Až po otevření rubriky Ekonomika v Mladé frontě DNES a na i.DNES.cz jsem si přečetl stať Policie zatkla „létajícího Čestmíra“, letenkáře připravil o desetitisíce, a ověřil si, že jde opravdu o Ladislava Matušku nejen mého téměř více než dva roky „naorganizovaného“ souseda z nejmenované ulice v Mostě. S ohledem na to, že jde o čas předvánočních taškařic a předsilvestrovských veselostí ponechává mě tato informace střízlivým, ale pracuji s ní J….

Střízlivost je určitě na místě, nejen s ohledem na to, že jakousi exklusivitu sdělení informace nedostal František R. jednoho z deníků, ale i proto, že kauzu vyšetřuje Policie ČR v Mostě. Ta panečku „umí divy“. Mohu tak tvrdit na základě osobní zkušenosti, kde několik takovýchto „létajících Čestmírů“ mohla „dořešit“ za nepříliš vhodné jednání, které hraničilo s tzv. stalkingem (nebezpečné pronásledování) a v němž, jak se povídá, sehrál policií zadržený „Vláďa – Česťa“ jednu s podpůrných realizačních rolí, asi za peníze člověka bez tváře a v pozadí. Konečně někde asi peníze na živobytí na svých cestách za peníze leteckých společností či agentur prodávajících letenky přeci vydělávat musel, že? Přeci nepoletím do Kapského města, do Nigerie, na svatbičku do Las Vegas či na Floridu a budu odkázaný jen na menu během letu.

Střízlivost vnímání této prvotní informace je určitě na místě, vždyť „chapadélka nejen číslic 26 a 2“ jsou četnější, a tak si počkáme na rozuzlení… Možná je třeba se jen zbavit již „nepotřebného materiálu“, který se díky své deprivaci natolik „proflákl“, že je již nejen nepotřebný, ale i nebezpečný, a to asi vícero subjektům.

Chci Vláďu, bývalého, milého souseda ujistit, že u mě najde zastání vždy. Dokonce se domnívám, že by si zasloužil se zviditelnit jinak, tak nějak pozitivněji. Z toho důvodu lze uvažovat o typ pro moderátora nového pořadu ČT 1 „Jak se máte, sousede?“. Problém je jen v tom, že by to vydalo na několik dílů,,a to by asi u dramaturgie neprošlo. Škoda. Leč, uvidíme a pro začátek se zeptáme: „A jak se vůbec máte, sousede?“. Aha, už vím. Dobře… (vb)  

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama