Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2015 14:19:31

Špinavé prádlo je zapotřebí vyprat, soudruzi!!!

Špinavé prádlo je zapotřebí vyprat, soudruzi!!!

Komunistická strana neustále zdůrazňuje, že je důležité do svých řad získávat mladé lidi. Po zveřejnění skutečnosti, jak vlastně spolupracuje vedení odborného zázemí pro mládež s komisí mládeže jsem zjistil, že to není zkrátka možné.

Politika je zkrátka bojem o moc. Z toho důvodu se mnoho energie vydává na různé politické rozepře, na místo toho, aby se tento čas věnoval konstruktivní práci či pomoci občanům. Mnozí levicoví politici mluví o solidaritě, která jim ale v jejich politické straně není zkrátka vlastní. Zde uvádím několik teoretických i praktických případů z politiky:

Mladí sociální demokraté:

Jsem sociální demokrat a myslím to upřímně

Zarazilo mne však, s jakou vynalézavostí se Gross zbavuje svých politických oponentů uvnitř naší mládežnické organizace, a co horšího, jak je nahrazuje naprosto beztvarými a neschopnými pochlebovači, kteří pomalu nevyloudili jednu souvislou větu. Vzpomínám si, že šlo o Bohuslava Sobotku a Karla Březinu, kteří v časopise Ventil vedli s Grossem vzrušené polemiky.“

Zdroj: Miloš Zeman – Jak jsem se mýlil v politice, str. 221 – 222

Mladí komunisté:

Spolupráce Oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež s předsedou Komise mládeže

1) Příprava setkání

Komise mládeže ÚV KSČM s předsedou s. Zdeňkem M**atou byla ze strany Oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež odstřihnuta od operativních informací k přípravě setkání ať už se týká programu nebo rozvržení účasti účastníků. Vedoucí Oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež s. Š**da si uzurpoval rozhodování kdo na setkání pojede a kdo ne a to i v rozporu se schváleným POZ, veškerou komunikaci zasílal skrytými emaily a veškeré rozhodnutí zasílané účastníkům zasílal bez schválení předsedou KM ÚV KSČM či bez jeho vědomí. S. Š**da se ujal kompetence tajemníka Komise mládeže po odchodu s. ***ičky k výkonu uvolněné funkce předsedy Kontrolního výboru Zastupitelstva města ****měřic. Jeho činnost je vůči KM ÚV KSČM pasivní a k žádosti předsedy KM ÚV KSČM konstatoval písemně, že nemá funkci tajemníka ve své náplni práce. KM ÚV KSČM na svém schválení schválila POZ setkání. Informace ohledně přípravy setkání jako celku požadoval s. M**ata po s. Š**dovi opakovaně. Jakákoli vlastní iniciativa ohledně setkání ze strany s. Š**dy chyběla, naopak s. M**ata okamžitě informoval s. Š**du o všech změnách, které obdržel – nedostavení se pozvaných hostů, nebo jejich opoždění. Výsledkem byly tak ze strany Oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež jen polovičaté informace, oproti předchozím setkáním odmítl zaslat kompletní seznam účastníků – tedy včetně kontaktů, tak jak tomu bylo zvykem v předchozích letech. Největším nedostatkem bylo to, že ze strany vedoucího Oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež s. Š**dy bylo odmítnuto ubytovat zájemce, kteří si chtěli veškeré náklady hradit sami a to včetně cestovného. Areál měl kapacitu asi 250 míst, prostor tam byl, přesto vedoucí Oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež zkostnatěle trval na svém.“

2) Průběh setkání

S programem setkání účastníky seznámila pracovnice Oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež ÚV KSČM s. Tereza XXX, která úplně ignorovala přítomnost předsedy KM ÚV KSČM, nejenže jej nepředstavila, ale odmítla mu udělit slovo, takže musel přivítat účastníky za KM ÚV KSČM sám z vlastní iniciativy. Vedoucí Oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež ze soukromých důvodů nedorazil, aniž by o tomto informoval předsedu KM ÚV KSČM.“

Autor: Zdeněk M**lata

Zdroj: 36. schůze VV ÚV KSČM dne 17. července 2015, zasláno emailem 3. července 2015 v 14:14

Bývalý člen Komise mládeže:

Ahoj chlapci a dívky.

Docela úsměvné to je... 

Až na to jak se někdo snaží potopit Terezku, to je smutné a tak se soudruzi nechovají... nebo jo??? 

Za rok v komisi mládeže jsem pochopil že žádná křivárna není ani komunistům cizí a  je to celý na hovno. Jen se uměle vytváří příčina aby se mohl přizpůsobovat důsledek. 

Pak je to príma "činnost" pro dva flákače kterým se normálně dělat nechce a tak si hrají na to že něco dělají. 

Možná je to i levná cestovka pro pár vychcánků.

Setkání na Vysočině jsem měl původně na starosti já a již v listopadu bylo vše naplánováno a zajištěno do nejmenšího detailu, jenže se to "soudruhům" nelíbilo a tak jsem od toho dal ruce pryč. 

V průběhu května se odehrávala horečná snaha pořadatelů použít můj program kvůli neschopnosti zajistit svůj program, ale moji kamarádi na téhle "partyzánštině" odmítli spolupracovat.

Jak vidno někdo se nechal a někdo se nenechal "opít selátkem"))))

Přeji všem mnoho úspěchů a pěkné léto 

S pozdravem 

Petr Smolík    

Zdroj: Email členům Komise mládeže, 5. července 2015 v 14:46

Vysloužilý člen Ústředním výboru

...Všechny Vás, i když asi marně doufám, že uklidním s hlubokou znalostí problémů z desetiletého pobytu na čele KSČM – několikrát jsem řekl, dokonce na zasedání ÚV, že strana je celkově nemocná, nemění se, z listopadu 1989 se pranic nepoučila a lidé dosud jsoucí ve vedení (nejen na ÚV...) se dokázali vždy spolehlivě zbavovat lidí nebo je k odchodu donutit (i můj případ), kteří straně mohli ve změnách a oslovení mladých lidí pomoci. Názory, že odchod je zbabělostí jsou právě z „kuchyně“ názorů starých pořádků v nichž KSČM vězí až po krk... Nemyslíte, že je to poslední reakce na něco upozornit, když to prostě již nešlo jinak? Proto jsem nakonec s dalšími lidmi na rozdíl ode mě politikou „nepolíbených a tedy nezkažených založil v roce 2010 pol. Hnutí Občané městu, město občanům (OMMO) … ejhle člověk! Toho vedení KSČM na jednotlivých úrovních nevidí, jen své pozice, soudruhu Še*fel*e, to je mé, nikoliv latinské vyjádření (a nepokračuj, víš, že se známe, resp. já skoro všechny tvé excesy...) :-( ...„

Zdroj: Vlastimil B*lín – diskuze na Demokratická dohoda

Možná by to mohl někdo brát jako mstu, protože jsem se dne 18. května 2015 dozvěděl o tom, že Oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež ÚV KSČM hledá pracovní sílu na pozici politického pracovníka. Základní požadavky na tuto pozici jsou vysokoškolské vzdělání nejlépe v oblasti filozofie, sociologie či politologie; základní orientace v oblasti marxistické filozofie, historie; časová flexibilita. Z toho důvodu jsem dne 26. května 2015 zaslal na toto oddělení životopis a motivační dopis v 15:48 a zúčasnil se několika pohovorů. Jsem zároveň spokojen, že dnes na tomto oddělení nemusím s takovým vedoucím pracovat.

Z tohoto důvodu je nutné začít s důkladným úklidem ve vedení strany.

Jelikož jsem se stavem vedení seznámen, tak zvažuji ukončení svého členství v KSČM

Pavel Herman, mediální sekce Komise mládeže

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama