Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2015 23:14:54

NATO, EU a český daňový poplatník

NATO, EU a český daňový poplatník

Uprchlíky nepřijímáme, prostě na to nemáme a máme strach z jejich brutality, ne každý je jenom uprchlík.

   Se zájmem jsem si dne 25.8.2015 vyslechl debatu advokátky Samkové a pana Kocába v ČT 24 v pořadu Události a komentáře, jež debatovali o uprchlické vlně a dopadu na Evropské státy. Předně jsem byl překvapen, když advokátka Samková  zostra a jako jediná v ČR sdělila národu, že je třeba konečně vše pojmenovat pravými jmény. Pokud jde o vystoupení pana Kocába, nemá cenu se o jeho výkonu vůbec zmiňovat. Co vlastně řekla. Především oznámila, že EU a jeho schengenský prostor je v rozkladu, NATO  neplní žádnou svou funkci a jeden z jeho členů nasadil zbraně proti jediným úspěšným bojovníků v boji s Islámským státem.

    Souhlasím s jejími slovy, že když EU není schopna ubránit schengenský prostor proti uprchlíkům, jehož jsem součástí i my, musíme bránit své hranice sami, vracet uprchlíky zpět kam patří. Většinová populace nechce přijímat za 20 let jinou kulturu, jiné vyznávané hodnoty, jinou civilizaci. Místo toho aby Turecko jako člen NATO se svými spojenci skoncovali s Islámským státem, odkud právě přichází všechno zlo, tak nadále přihlížíme brutálním praktikám zabíjení zajatců, ničení tisícletých památek a ještě tomu tleskáme. Nečinnost členů NATO a zejména přihlížení jak Turecko masakruje Kurdy je zločin, na který doplatíme všichni. Pokud chceme muslimskou Evropu, tak do toho. Na rozdíl od uprchlíků, jež se rychle množí podobně jako někteří nepřizpůsobiví občané ČR,  mají Češi maximálně jedno dítě po třicítce.

      Že by to nešlo?  Ale šlo, bombardování Srbska šlo rychle, odtržení Kosova šlo rychle, zničení Libye šlo rychle, zničení Iráku šlo rychle, ničení Sýrie jde také rychle. Tak na co čekáme?

    Myslím si, že pokud EU není schopna svou těžkopádností řešit věcí jejich členů a členové NATO neumí umravnit svého spojence Turecko, má každý členský stát EU právo vzít osud  do vlastních rukou a říct nahlas, tak dost. Uprchlíky nepřijímáme, prostě na to nemáme a máme strach z jejich brutality, ne každý je jenom uprchlík.

    „Když ilegálně překročíš severokorejské hranice, dostaneš 12 let nucených prací. Pokud překročíš ilegálně íránské hranice, skončíš bez časového omezení ve vězení,“ srovnává se světem. Jmenuje i Afghánistán, Saúdskou Arábii, Čínu, Venezuelu či Kubu. „Když však zavítáš ilegálně do Německa, Rakouska nebo Švýcarska, dostaneš: kartu sociální pojišťovny, mobilní telefon bez smlouvy, placený nájem, bezplatnou zdravotní péči, peníze bez potřeby důkazů na jaký účel, bezplatné jazykové kurzy, volné lístky na autobusovou nebo železniční přepravu, dětské příplatky, bezplatné právní zástupce na obranu proti vykázání ze země,“ srovnává Samková s tím, že ilegálové nemají ani žádné povinnosti, zato více práv, než mají domácí. „Nezbláznili jsme se?“ uzavírá otázkou.

     Jak s tím souvisí český daňový poplatník? Prostě jednoduše. Za výši platů a důchodů pokulháváme asi 20 let za Německem, Rakouskem atd., i  zadluženému Řecku, tam dokonce udělali reformu a vzali důchodcům část důchodu. No představte si, teď jim zbývá v průměru cca 30 tis. měsíčně. Zato náš pracující platí daně, za ty má průměrný důchod cca 10 tis měsíčně  a platy jsou taky v porovnání se členy EU nízké, ale pozor jak říká Kalousek zatím jsme nedopadli jako v Řecku. Takže jsme tak poslušní a čekáme, až se budeme mít třeba jako v Řecku. Tak to asi nepůjde, jelikož z naších platů, daní a díky nízkým důchodům budeme muset asi bez problémů dále platit kromě již zažitých menšin uprchlíky, kteří přicházejí a jak řekla Samková, tak jsme tady,  dejte najíst, ubytovat, jak jsem slyšel i studium na Karlově univerzitě dejte zadarmo a my Vás později až nás budou miliony, třeba necháme nadále pracovat, abychom se měli ještě lépe. Já osobně jsem si myslel, že při rozumném hospodaření naší republiky se jednou z našich daní a při nízkých platech a důchodech budeme mít lépe.

    Nezbývá mi nic jiného než se přihlásit k myšlence uzavření schengenského prostoru a zapojení NATO do řešení problematiky uprchlíků v místě odkud pochází všechno zlo, jinak tento kolotoč neskončí!!!!!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama