Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2015 19:24:34

Dnešní Mnichov 2.0 ukázal, že čím dříve vystoupíme z EU, tím lépe

Dnešní Mnichov 2.0 ukázal, že čím dříve vystoupíme z EU, tím lépe

Pár mých postřehů k dnešnímu rozhodnutí unijních ministrů přijmout kvóty na imigranty

Všichni, kdo před 6 lety nadávali prezidentu Klausovi za to, že nechtěl podepsat Lisabonskou smlouvu, by se mu teď měli jít osobně omluvit. Dnes se totiž naplno ukázalo, jakou hrozbu v sobě Lisabon nese.

.

Co se týče samotného hlasování – jsem vděčný představitelům Slovenska, Maďarska a Rumunska za to, že projevili zdravý rozum a hlasovali proti kvótám. Výrazným zklamáním bylo samozřejmě hlasování Polska. Na rozdíl od některých diskutérů bych to ale nedával za vinu Polákům jako takovým (kteří jsou zřejmě proti kvótám), nýbrž pouze jejich vládním představitelům. Ti zřejmě tuší, že se po příštích volbách již ke korytům nedostanou, a tak doufají, že jim tento krok alespoň zajistí nějaké dobře placené místo v Bruseli.

.

Mírným překvapením bylo i hlasování ministra Chovance (jinak poměrně vlastizrádného) proti kvótám. Ale nenechme se mýlit. Chovanec zřejmě tušil, že kvóty budou tak jako tak přijaty, a tak na oko hlasoval proti, aby si neznesvářil voliče. Chovancovi ani zbytku ČSSD bych v tomto ohledu vůbec nevěřil. Nezapomeňme, že když se o kvótách hlasovalo poprvé, europoslanci z ČSSD byli pro. A nezapomeňme, že jedním z klíčových hráčů v ČSSD je Jiří Dienstbier, který je fanatickým příznivcem přijímání imigrantů, a kdyby bylo po jeho, kvóty by nejen přijal, ale ještě znásobil.

Každopádně se ukázalo, že každý další den, který strávíme v žaláři evropských národů, pro nás představuje hrozbu. Čím dříve se nám z EU podaří vystoupit, tím lépe. A může se o to přičinit každý – třeba podpisem a šířením této petice za referendum o odchod z EU.

.

.

Přidávám ještě odkazy na zajímavé demonstrace. První z nich, proti diktátu Brusele, proběhne 28. září od 14 hodin na Hradčanském náměstí v Praze:

https://www.facebook.com/events/1639982636289519/?hc_location=ufi

A ta druhá, za naši kulturu a bezpečnou zem, bude 17. října od 14 hodin u Národního muzea:

https://www.facebook.com/events/468958789949950/

.

A ještě pár mimopražských - konkrétně v Brně, České Skalici a v Teplicích:

https://www.facebook.com/events/165574603778956/?ref=98&action_history=null

https://www.facebook.com/events/433061153544368/?ref=98&action_history=null

https://www.facebook.com/events/426484890881887/?ref=98&action_history=null  

.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama