Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2015 18:54:23

Už víme, na koho ideově navazují eurohujeři a na koho euroskeptici

Už víme, na koho ideově navazují eurohujeři a na koho euroskeptici

Ač to mnohým tak nepřijde, spor mezi příznivci a odpůrci evropské integrace vůbec není ničím novým. Podívejme se například na dva výroky, z nichž každý pochází od jedné osobnosti 20. století:

1. „Evropské národy tvoří v tomto světě jednu rodinu. Není příliš rozumné představovat si, že v takovémto přeplněném domě, jakým Evropa je, je možné, aby si komunita národů zachovala dlouhodobě různé legální systémy a různé koncepty práva.“

.

2. ,,Sjednocená Evropa je klasickým utopickým projektem, pomníkem marnivosti intelektuálů, programem, jehož nevyhnutelným údělem je krach.“

.

Pokud čte můj blog někdo, kdo ještě věří mediálnímu mainstreamu, tak si teď jistě říká, že ten první výrok pronesl některý velký myslitel, humanista a propagátor všeobecného dobra a pokroku. Naopak ten druhý musel pronést nějaký nacionalista, xenofob a zapšklý euroskeptik, no zkrátka extremista.

Pro ty, kdo si myslí to, co jsem napsal výše, asi bude následující informace překvapující. Naopak pro nás, kdo si tvoříme vlastní úsudek, to překvapení vůbec nebude.

Autorem prvního výroku je Adolf Hitler. Autorem toho druhého byla britská pravicová premiérka Margaret Thatcherová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama