Mgr. Vlasta Bohdalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2011 12:23:00

Ministr Dobeš oznámil, že bude mít v CERMATu „svého člověka“

Ministr Dobeš oznámil, že bude mít v CERMATu „svého člověka“

Ministr Dobeš by měl co nejdříve vyloučit spekulace o dosazení Ladislava Bátory do kontrolní funkce státních maturit.

Vzhledem k předchozím zprávám a výrokům ministra školství Josefa Dobeše ohledně případného angažmá bývalého kandidáta za extremistickou Národní stranu Ladislava Bátory jsem velmi znepokojena dnešními ministrovými slovy na tiskové konferenci k problematice státních maturit. Zde totiž ministr Dobeš oznámil, že od 1. dubna, kdy fakticky začíná proces státních maturit, bude mít v Centru pro zajišťování výsledku vzdělávání, tzv. CERMAT, „svého člověka“.

Připomínám v této souvislosti, že Ladislav Bárotra se měl stát nejprve náměstkem ministra Dobeše, ale po silném společenském odporu bylo od tohoto nápadu upuštěno. Později se objevily zprávy potvrzované ze zdrojů ministerstva školství, které mluvily o nástupu Bátory na post poradce ministra. Tyto spekulace však ministr odmítl slovy: „Své rozhodnutí zveřejním 1. dubna a nepůjde o apríl.“

Vzhledem k tomu, že dle mých informací o nástupu „ministrova člověka“ do CERMATu nevědí ani jeho zaměstnanci (údajně o něm do dnešní tiskové konference nevěděl ani ředitel Pavel Zelený!), a vzhledem k nápadné časové souslednosti s avizovaným nástupem Ladislava Bátory na ministerstvo školství pojímám důvodné podezření, že oním ministrovým nepostradatelným rádcem bude právě Ladislav Bátora. To by pro české školství byla ta největší rána, jakou by v současné době mohlo dostat.

Důrazně žádám ministra školství, aby okamžitě rozptýlil toto mé podezření a nejlépe formou zveřejnění jména oznámil, kdo bude jím dosazený koordinátor v CERMATu pro oblast státních maturit. Již dříve jsem ministra Dobeše vyzvala, aby se osobně zaručil za to, že Ladislav Bátora nebude v jeho resortu nikterak angažován. Pokud by se tak stalo, bylo by to neomluvitelné selhání ministra Dobeše.

Vlasta Bohdalová, stínová ministryně školství za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama