RSDr. Ing. Otakar Ruml

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2016 11:20:00

Museli jsme posílit server o dvojnásobnou kapacitu na obranu proti spadnutí

Museli jsme posílit server o dvojnásobnou kapacitu na obranu proti spadnutí

Velký zájem vzbudily u obyvatel kraje letošní kotlíkové dotace. Od pondělní půlnoci bylo na úřad podáno skrze elektronický systém přes 500 žádostí, ve kterých žádají o téměř 57 milionů korun.

Ten, kdo ještě žádost nepodal, se ovšem nemusí bát, že by se na něj nedostalo.

„Od včerejší půlnoci do dnešní 8. hodiny ranní podalo žádost o dotaci na výměnu kotle 501 zájemců. Těsně po spuštění elektronického systému se objevily technické komplikace. Podání žádosti může být trochu pomalejší, proto prosíme žadatele o trpělivost. Pro všechny případy jsme nechali posílit server o dvojnásobnou kapacitu na obranu proti spadnutí. Vedle podatelny v budově Krajského úřadu byla také zprovozněna místnost s počítači, kde pracovníci úřadu poradí spoluobčanům, kteří neumí zacházet s počítačem, nebo si se žádostí nevědí rady. Tady se může ovšem čekání mírně protáhnout. Doporučuji proto zapsat se na místě do pořadníku, nebo zavolat na kontaktní telefonní čísla,“ informoval náměstek hejtmana Otakar Ruml, který má na starosti evropské dotace.

V současných 501 žádostech, které byly přes elektronický systém úřadu doručeny, žádají obyvatelé kraje na nový kotel celkem o 56,7 milionu korun. V aktuálně vyhlášené dotační výzvě se v celém kraji rozděluje prvních 100 milionů korun. „Obyvatelé se však nemusí bát, že by se na ně s kotlíkovou dotací nedostalo. Po vyčerpání prvních 100 milionů bude krajem plynule vyhlášena další výzva, protože celkem budeme rozdělovat 200 milionů korun. Navíc mohou být některé z evidovaných žádostí vyřazeny pro nesplnění podmínek, postupně se tedy mohou uvolňovat další prostředky,“ ubezpečil náměstek hejtmana Ruml.

Zájemci o dotaci na nový kotel mohou žádat o příspěvek ve výši až 127,5 tisíce korun. Týká se to těch obyvatel kraje, kteří vlastní rodinný domek. Na výměnu kotlů bude pro roky 2016 a 2017 vyčleněno 200 milionů korun, za které se kraj zavázal vyměnit minimálně 1340 kotlů. „Občané kraje tedy mají vysokou pravděpodobnost, že se po splnění všech podmínek na jejich žádost dostane,“ doplnil náměstek Ruml.

Veškeré informace k čerpání kotlíkových dotací naleznou zájemci na webu www.kr-kralovehradecky.cz v sekci „Kotlíkové dotace“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama