Mgr. Vlasta Bohdalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2011 18:53:10

Ministr Dobeš by měl splnit slib

Ministr Dobeš by měl splnit slib

Očekávám, že ministr školství Josef Dobeš dnes skutečně oznámí, jak se rozhodl v případě angažmá bývalého kandidáta extremistické Národní strany Ladislava Bátory na ministerstvu školství.

Ministr v minulých týdnech veřejně slíbil, že tak učiní právě dnes a „nepůjde o apríl“. Doufám, že zvítězí zdravý rozum a ministr Dobeš nakonec jakékoliv působení Ladislava Bátory na svém rezortu definitivně vyloučí. V opačném případě by měl ministr Dobeš ohlásit svou rezignaci.
 
Dnešní dnem rovněž začíná projekt dlouho připravovaných státních maturit. Předně bych všem studentům českých středních škol chtěla popřát mnoho úspěchů a možná i štěstí při skládání první životní zkoušky v novém provedení. Celá řada odborníků na školství si uvědomuje, že projekt státních maturit není připraven na sto procent, což ostatně přiznal i sám ministr, ale od podzimu bylo patrné, že zrušení tohoto projektu by napáchalo více škod, nežli užitku.

Jsem přesvědčena, že první ročník státních maturit proběhne bez větších problémů a nebude nikterak zpochybněn. Vedení ministerstva školství a především ministr Dobeš v tuto chvíli nesou plnou zodpovědnost za kvalitní a bezproblémový průběh projektu. Sociální demokracie na problémy, které přípravu celého projektu doprovázely, dlouhodobě upozorňovala.

Vlasta Bohdalová, stínová ministryně školství za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama