Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2016 16:36:15

Jan Veleba (SPO) na demonstraci proti nelegálním imigrantům (VIDEO)

Jan Veleba (SPO) na demonstraci proti nelegálním imigrantům (VIDEO)

Dne 6. 2. 2016 vystoupil senátor Jan Veleba (SPO) v Praze na Václavském náměstí na demonstraci proti nelegálním imigrantům.

Dobrý den Češi, Moravané a Slezané,

tato země je naše, tak zní už dnes legendární výrok prezidenta republiky Miloše Zemana. Chci Vám zde sdělit, že pana prezidenta velmi dobře znám a mohu zde tudíž prohlásit a ubezpečit Vás, že jeho názory na současnou obrovskou migrační krizi, zaviněnou netečností a neschopností politických lídrů Evropské unie, jsou obdobné jako jsou názory a boje nás všech.

Chtěl bych Vám říci jednu důležitou myšlenku. To, že naše země je zatím mimo hlavní proud migrantů, tak to není jenom proto, že všichni chtějí do Německa. Ale je to také proto, že pan prezident se vyjádřil veřejně a jasně, řekl větu: „Nikdo Vás sem nezval.“ A dále řekl větu: „Když se Vám to tady nelíbí, běžte pryč!“

A já bych k tomu dodal větu, kterou mi vštípil můj otec, který byl obyčejný sedlák z Vysočiny. Ta věta zní: „Svobodný je ten národ, který si udrží svůj jazyk, svoji kulturu a svoji půdu.“ Tedy hodnoty za které bojovali po staletí celé generace našich předků. Úlohou naší generace je, abychom toto dědictví předali dál, totiž našim dětem, nikoliv abychom jej dali napospas v hlubokém předklonu blouznivcům „multi-kulti.“

V naši zemi žije už 1,5 milionu lidí na okraji chudoby. V naší zemi živoří už 100 lidí bez domova. V naší zemi žijí nemocné děti a na zaplacení jejich léčby stát nemá peníze a občané pořádají sbírky. V naší zemi žijí také senioři, kterým bylo přidáno 40 korun na měsíc. To, jak se stará tento stát o své občany je ostudou demokratického státu a především jeho vlády. Vlády, která s námi hraje nečistou dvojí hru. Něco jiného říká nám, něco jiného v Bruselu, no a v Berlíně především to, co chce slyšet paní kancléřka.

My chceme slyšet něco úplně jiného. Chceme slyšet jasnou zprávu. Zprávu, že tato země zůstane naše. Zprávu, že se postará především o svoje občany. Zprávu, že nepodrazíme země V4. Při řešení současné situace se opřeme o Polsko, Slovensko a Maďarsko. A konečně zprávu, že se zeptáme vlastních občanů, jaký mají názor a dáme průchod lidovému referendu.

Máme na to právo. Právo, které nám dalo celé pokolení našich předků. Pokolení velkých osobností, pokolení našeho lidu, které budovali a rozvíjeli tuto krásnou zemi. Zemi českou, domov můj. Je naší povinností v práci předků pokračovat. Je zapotřebí v duchu poselství našeho prezidenta Miloše Zemana udělat maximum pro to, aby tato země zůstala našim státem. Bude to ale velmi těžké, protože se stalo něco, co naši svobodu a naši integritu ohrožuje.

Slabí evropští lídři v čele s kancléřkou Merkelovou tuto dobu nezvládli a nezvládají nadále. Evropa je ohrožena a ocitla se na pokraji rozvratu a koncept Evropské unie selhal. Za této situace je potřeba nechat unii a starat se sami o sebe. Je třeba ochránit hranice. Zajistit bezpečnost vlastních občanů a vzít vládu pod krkem, aby začala hrát čistou hru. Podobnou jako hraje na Slovensku vláda Roberta Fica.

Zatím ale tóny naší vlády jsou falešné. Zatím hraje dvojí hru. Premiér vypouští rádoby razantní slova. Jeho ministr a partajní soukmenovec chce ročně přijmout 20 až 30 tisíc uprchlíků. A ten třetí vzadu – Špidla povede jakousi komisi, která bude ladit noty s Berlínem.

Velké panoptikum, velké divadlo, kterému je zapotřebí říci dost! Je třeba se opřít o jiné politiky. Tím klíčovým, důsledně hájí zájmy této země a to bez ohledu, co tomu řekne Washington, Berlín či Paříž nebo Brusel – je náš prezident Miloš Zeman.

Miloš Zeman je čestný předseda Strany práv občanů, jejichž nejbližší programový partner je SPD. A proto jsem tady a proto jsem přišel Vás osobně podpořit. Děkuji Vám

Senátor Veleba, SPO

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=GFTMBf9jfwk

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama