Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2016 18:39:35

Česká republika potřebuje obchodní i ekonomickou spolupráci s Čínou

Česká republika potřebuje obchodní i ekonomickou spolupráci s Čínou

Zanedlouho navštíví čínský prezident Si Ťin-pching Českou republiku, jakožto jedinou zemi EU před odletem do USA, kde se bude konat summit o jaderné bezpečnosti ve Washingtonu.

Podle zatím oficiálních informací si lidé na pražském magistrátu na konec března zarezervovali desítky veřejných prostranství, kde chtějí dát najevo nelibost či naopak sympatizaci k čínské delegaci. Oficiální termín návštěvy ještě nebyl potvrzen, ale prezident Zeman se nechal slyšet, že by čínský prezident měl dorazit 28. března.

Lze s jistotou říci, že sbližování s Čínskou lidovou republikou začalo po nástupu Miloše Zemana na Hrad. Během této doby jsou potvrzeny čínské miliardové investice v naší republice. A musíme konstatovat, že čínské investice v Česku jsou v jednotkách několika miliard.

Čína z ekonomického hlediska je pro Českou republiku velkým přínosem. Jen pro zajímavost. Například na jaře tohoto roku otevře Bank of China v pražském Florentinu svoji pobočku. Podotýkám, že Bank of China je čtvrtá největší čínská banka. Taktéž v dubnu tohoto roku zahájí provoz letecká linka aerolinek China Eastern. A to z Šanghaje do Prahy. Zatím od září z Pekingu do Prahy začala létat společnost Hainan Airlines. V plánu je zřídit i další letecké linky.

Několik dní před návštěvou čínského prezidenta můžeme očekávat různé projevy nesouhlasu. Budou to cílené provokace s cílem zdiskreditovat prezidenta Zemana, potažmo celou čínskou delegaci.
Všichni ti, co budou opět vyčítat českému prezidentovi, že přijal čínského prezidenta, by si měli uvědomit, že s Čínou obchodují například i Spojené státy americké. A neměli by zapomenout na to, jak slavnostně byl přijat čínský prezident v Anglii.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama