RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2011 13:23:07

Rodiče mají starost o mladé fotbalisty

Rodiče mají starost o mladé fotbalisty

Otevřený dopis členům Zastupitelstva statutárního města Mostu od bývalého hráče, trenéra a "současného" rodiče. Věřme, že se racionálně uvažující alespoň zamyslí.... jsou toho ještě schopni?

Vážení zastupitelé,

obracím se na Vás jako jeden z mnoha velmi nespokojených rodičů, kterým není lhostejná budoucnost našich dětí, které hrají fotbal v FK Baník Most. Velmi nás znepokojuje Váš přístup k mládežnické kopané v Baníku, kde je díky Vašemu postoji velmi ohrožena jejich fotbalová budoucnost.

V současnosti jsou naše děti na velmi dobré sportovní úrovni a nepodpora ze strany města by mohla vést k úpadku mládežnické kopané a následně k jejímu zániku. Řešení v podobě převedení dětí do nově založené Fotbalové školy pana Kroužka je totálně nesmyslným řešením, protože tato škola nemá v současné době ani potřebný počet kvalitních trenérů ani dostatečný počet mládežnických hráčů a v neposlední řadě ani potřebné soutěže.

Získání soutěží v takové úrovni jako hrají mládežnická mužstva FK Baník Most je otázkou nejméně deseti let a žádný z rozumných rodičů Vám nepřevede děti z první ligy do okresního přeboru. V FK Baník Most tento stav budovalo několik generací mládežnických hráčů za podpory velmi kvalitních a zkušených trenérů.

Dalším potřebným krokem je získání statutů SCM a SPSM. Tyto statuty má FK Baník Most již několik let a bez toho se nedají hrát nejvyšší soutěže. Tyto statuty letos dostalo cca 70% žádajících klubů a než by to obdržela FŠ Most trvalo by to několik let. Tato má tvrzení se opírají mé 35 leté působení ve fotbale.

O Vaši finanční podpoře FŠ Most, která vznikla v lednu 2011 a kdyby nepřetáhla 8 hráčů z Baníku, tak má pouze 2 hráče, nemá cenu ani mluvit. O tom si každý, kdo dělá do jakéhokoli sportu, udělá vlastní obrázek. 800 tis. pro 10 dětí je výsměchem ostatním sportovním klubům. Takovou podporu nemá snad žádný klub v Česku (80 tis. na jednoho hráče).

Samozřejmě mě znepokojuje i stávající situace ve vedení klubu, protože z Vaší strany je deklarováno jeho špatné hospodaření, které vedení na schůzce s rodiči dementovalo. S některými kroky vedení Baníku se ani jako rodič a ani jako bývalý trenér nemůžu absolutně ztotožnit. Jedná se o některé kroky, které jsou více zpátečnické, než že by vedly k vývoji akademie dopředu.

Toto je pouze můj subjektivní názor. Ale informovanost o Vašem zájmu o mládež v Baníku absolutně postrádám. Vám jsme my rodiče nestáli ani za to aby jste nás informovali o Vašich záměrech jak budete vzniklou situaci řešit.  Nám to připadá, že Vy, jako vedení města jste se upnuli na to, že je zde nová FŠ a je možné do ní děti dát. To, ale pro žáky a dorostence, je holý nesmysl, protože by to pro ně nebyl krok zpět, ale pád na úplné dno.

Tím to Vás vyzývám ke svolání jenání mezi Vámi a rodiči dětí z FAJM. Doufám, že budete féroví a výzvu vyslyšíte.

S pozdravem                             

Ivo Plzák,
bývalý hráč a trenér, současný rodič

 

více

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama