ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2011 14:40:00

S Tatarstánem máme vynikající vztahy

S Tatarstánem máme vynikající vztahy

Pondělní podnikatelské fórum v Kazani navštívily dvě stovky firem.

Ministr Kocourek zahájil podnikatelské fórum v Tatarstánu, zúčastnily se ho na dvě stovky firem z obou zemi
Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek zahájil v Kazani podnikatelské fórum pro firmy z České republiky a z Republiky Tatarstán. Akce se zúčastnily na dvě stovky podnikatelů z obou zemí. Hned v úvodu akce podepsali Clover Group a Komerční banka a Pozemní stavby Jihlava dohodu o financování a výstavbě multifunkčního centra v Kazani. Hodnota první etapy projektu by měla dosáhnout 30 milionů euro. Během fóra také Svaz strojírenské technologie podepsal memorandum o otevření stálého zastoupení v Republice Tatarstán.
Už ráno se ministr Kocourek setkal s prezidentem Republiky Tatarstán Rustamem Miňnechanovem. Jednali především o možnostech pro další posílení vzájemného obchodu. „Česká republika má s Tatarstánem vynikající vztahy, a to jak na oficiální, tak na podnikatelské úrovni,“ vysvětluje ministr Kocourek. „Dokazuje to řada významných projektů, které tu české firmy v minulosti uskutečnily – od montáže veřejného osvětlení, přes dodávky autobusů až po vybavení firem strojírenským zařízením. Věřím, že dnešní mise pomůže výčet takových projektů dál rozšířit,“ dodává ministr Kocourek.

Podle ministra Kocourka se české firmy v Tatarstánu mohou uplatnit zejména v modernizaci tepelných elektráren, výstavbě objektů na zpracování a likvidaci odpadů, výrobě stavebních materiálů, přípravě linek na výrobu obalového skla, dodávkách dopravních prostředků nebo zemědělských technologií a techniky, v petrochemii nebo v oblasti zpracování biomasy a ve výrobě biopaliva a v řadě dalších.

Tatarstán je jedním z ekonomicky nejrozvinutějších regionů Ruské federace. Životní úroveň je zde zhruba čtyřikrát vyšší, než je ruský průměr. Republika má velký vědecký a intelektuální potenciál a sídlí zde řada klíčových průmyslových podniků v petrochemii, strojírenství a v automobilovém nebo leteckém průmyslu. Podnikatelskou misi spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu organizuje Komora pro hospodářské styky se SNS.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama